Overtraining mi Oldum Acaba / Omuz Cm Düşmesi

Merhaba arkadaşlar
Bilirsiniz herkesin hemen hemen takıntı olduğu bi kas grubu vardır :) Benim Omuzlarımdı ve son 1 aydır omuzlarıma aşırı yükleniyorum Haftada 3 veya 4 kez çalışıyorum Başlarda overtraining e inanmazdım fakat son 1 hafta içinde buna inanmaya başladım öncelikle belirteyim 5 aydır spor geçmişim var 1 ay ara vermişdim ve Tekrar başladm son 1.5 aydırda Aşırı çalışıyorum

1.5 Ay önce ölçülerim

Omuz ; 114
Kol ; 31
Gögüs ; 98
Bel ; 82
Geçen hafta ölçtürdün tekrar 121 omuz kol 37 Gögüs 103 Bel 86
Fakat Bu gün Omuzu yine ölçtürdüğümde 119 falan çıkıyor Buda moralimi iyice bozdu O Kadar Çalışıp Üstüne bide 2 cm düşmesi garibime gitti açıkcası.

Birde Antrenman Programımı sizlerle Paylaşmak isterim.

Pts. Gögüs - Sırt -Kanat - karın
Salı. Omuz - Biceps - Triceps
Çarşamba . Bacak
Perşembe . Gögüs - Sırt - Kanat - Karın
Cuma. Omuz - Biceps - Triceps
Cumartesi . Bacak

Ve Süper Set içeren bi antrenman programı

Bana Önerebileceğiniz Bişi varsa Yorumlarda Anlatabilirsiniz

oncelikle 1bucuk ayda kolu 6cm buyutmeniz imkansiz
haftada 3-4gun omhz calismaniz ise cok fazla
kaslarin dinlenmesi gereken sureyi onemsemelisiniz haftada 2gun omuz yeterli

Profesyonel bir sporcuysan bu program tamam ama 5 aylık spor geçmişim var diyorsan programın maalesef sana uygun değil.Kim bilir ne 4x12'ler vardır bir de çalıştığın kas gruplarında. Bu kadar çalışma hacmine ne kadar beginner olduğun için vücudun adaptasyonu daha kolay olsa da dayanman çok zor. Toparlanamazsın.
1.5 ayda 6 cm kol artışı ölçülmüş, şimdi de 2 cm omuzda kayıp. Muhtemelen yanlış ölçüm alıyorsun.

İlk olarak omuzlarını haftada 4 kez çalıştırman kaslarının dinlenmesini engeller buda gelişimini yavaşlatır yani daha fazla yüklenmen zararına oluyor.
2 cm gerilediğini düşünüyosun belki ilk ölçtüğünde metreyle ölçüyosan gevşek bırakmış ikinci ölçtüğünde sıkarak ölçmüş olabilirsin ben bunu tahmin ediyorum bence bir sıkıntı yok sadece haftada en fazla 2 kere çalıştırmanı öneririm bu konulardada takıntılı olma hayatını yaşa

Programda hafta içi hiç of yok 6 gün üst üste spora gidiyorsun pazar kapalı değilse perşembeyi off günü yapmanı öneririm.

ölçüleri pump halinde ve pumpsız almışsın sanırım o farklar ondan ötürü çıkıyor,pumpsız alacaksın sadece

Over training i bosver de 1.5 ay da 6 cm kol artmasini bizede anlat :)) senin heralde olculerde sikinti var kardesim :)
Kas Hafızası Diyelim :) 1 Ayda 6 cm kol zaten normal şartlarda artmaz[DOUBLEPOST=1475420661]
Programda hafta içi hiç of yok 6 gün üst üste spora gidiyorsun pazar kapalı değilse perşembeyi off günü yapmanı öneririm.

Pazar günüm salon kapalı oldugundan dolayı Off yapıyorum

Son düzenleme:
Back
Yukarı