orta sırt (kürek kemiklerinin arasında kalan bölge) için yardım lütfen...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hp22
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

hp22

Üye
herkese merhaba cahillik ediyorsam lütfen mazur görün... kişisel olarak sırt kaslarının gelişimine düşkün biriyim. kanatlarımın gelişiminden memnunum ancak farkettimki orta kısım kanatlar geliştikçe yavaş yavaş içe gömülüyor(neden bilmiyorumkafa_kafa_kafa_)duhduhduh. kanat kaslarından ziyade daha çok orta sırt (kürek kemiklerinin arasında kalan bölge) kısmını geliştirmek için hangi hareketleri tavsiye edersiniz lütfen yardım...belki yardımı olur diye sırt programımıda yazıyorum...

sırt programım:
3 set pull-up (yorulana kadar)
4 set wide-grip front lat pulldown (her set 10 tekrar)
4 set
T-Bar Rows (her set 10 tekrar)
4 set One Arm Dumbbell Rowing (her set 10 tekrar)

bu yazdığın sorun bendede var ve benım koyum 1.77 kılom 84,alt vücut geniş,omuzlar normal fakat kürek kemiklerim çok belli oluyor,belimde çok yağlı,evde dumbell ile yapabileceğim hareket öneren ustalardan yardımlarınızı bekliyorum(SIRT'ta sadece 1 hareket yapıyorum oda One Arm Dumbbell Rowing ) ? saolun başlayalı 2 ay oldu..

pulldown yukardan assagı cekme barfiks barı kafanın önüne getirme

Deadlift de ekle alt sırt kasların ne kdr gelişir bel ne kdr cukurlasırsa ,orta sırt kasların daha cok belirginleşir.

Eger bahsettiginiz kisim benim resimde 2 siyah nokta ile gosterdigim kisim ise, oralar (yani trapez kaslari) daha cok trapez kaslarina yonelik calismalar ile doldurulabilir, Barbell shrug, dumble shrug gibi..

Ayrica siz soyleyinde gittim usenmeden kendimde bu bolgeleri iyice kontrol ettim bende bu bolgelerin yeterince dolu (tabi ki vucut genelime gore) oldugunu fark ettim. Genelde omuz hareketleri ile birlikte trapez bolgesini calismayi cok seviyorum bu yuzden guzel gelisim saglamisim kendimce.

Umarim sorunuzu dogru anlayip dogru bir cevap vermisimdir.

Kolay gelsin, bol sporlu ve saglikli gunler.

Eklentiler

• trapez kasi.JPG
    trapez kasi.JPG
    42,7 KB · Görüntüleme: 324
Eger bahsettiginiz kisim benim resimde 2 siyah nokta ile gosterdigim kisim ise, oralar (yani trapez kaslari) daha cok trapez kaslarina yonelik calismalar ile doldurulabilir, Barbell shrug, dumble shrug gibi..

Ayrica siz soyleyinde gittim usenmeden kendimde bu bolgeleri iyice kontrol ettim bende bu bolgelerin yeterince dolu (tabi ki vucut genelime gore) oldugunu fark ettim. Genelde omuz hareketleri ile birlikte trapez bolgesini calismayi cok seviyorum bu yuzden guzel gelisim saglamisim kendimce.

Umarim sorunuzu dogru anlayip dogru bir cevap vermisimdir.

Kolay gelsin, bol sporlu ve saglikli gunler.

yardımınız için teşekkürlerbench_O

Back
Yukarı