organ mafyası olabilir mi?

Adam sapık falan değil organ mafyası hiç değil heleki apaçi kılıklı olduğuna göre bence senle dalga geçmek amaçlı yapmış yani eğlenmişler biraz muhtemelen bir arkadaş grubudur bunlar ordan geçenlere sırayla makara amaçlı böyle sorular soruyorlardır sen gittikten sonrada arkandan emin ol baya gülmüşlerdir :D :D yoksa organ mafyasının işi gücü yok kolunu bacağını verirmisin dicek :D organ mafyasıda ciddi iş böyle makara yapar gibi anketle adam mı seçerler :D

dalga geçmeyin arkadaşlar ciddi bişey kim gelip durduk yere kolun uverirmisin diye sorar ya kafa gidik yada organ mafyası

Organ mafyası bir balondur. Şehir efsanesidir, korkutmacadır. Çocukların kapı önünden uzaklaşmasını engelleyen komplo teorileridir.

-Bir organın insan vücudundan alındıktan sonra başka bir insana nakledilmesi, tam bir zamanla yarıştır. Organların vücut dışında fonksiyonları bozulmadan tutulması özel ortam gerektirir. Organı iyi muhafaza edemezseniz elinizdeki o binlerce dolarlık organ 5-10 tl lik bir sakatata dönüşüverir.

-Organ nakline ihtiyacı olan birisi herkesin organını alamaz. Donörün vereceği organla ilgili rahatsızlık geçirmiş olmaması, genel olarak sağlıklı olması ve dokularının uyuşması gerekir. Seçilen donörün özel olarak seçilip, itinayla takip edilmesi gerekir. Yanlış(hasta veya dokuları uyuşmayan) kişi seçilirse organın yine sakatata dönüşmesi pek muhtemeldir.
(Kişiyi anketle belirlemek oldukça saçmadır.)

-Organ nakli ciddi bir iştir Türkiye'de bu işi yapabilecek doktor sayılıdır yani sizin anlıyacağınız öyle yer altı işlere bakan tıp terk kasapların yapabileceği bir şey değildir.

-Son yıllarda kaçırılan insanların hiç birinin sebebi organ mafyası değil, aileler arası çarpık/düzeysiz ilişkiler ve toplumda silik kişilikli sapık kişilerin işidir.

İleri derece GDO'lu besinlerin İsrail'de oluşturduğu organ kayıpları ve bundan doğan ihtiyaç "Organ Mafyası"nın oluşumuna sebebiyet vermiştir.
İsrail'in ihtiyacı olan organı Türkiye'den alarak gereksiz bir uğraş içerisine girmesi çok mantıksızdır. Zira gariban Filistin halkı bu iş için biçilmiş kaftandır..!

rambo gerekeni söylemiş. organ mafyası aynen bir balondur. bu işler öyle bakkladan çubuk kraker almaya benzemiyor. TC de bu işi yapan kişi sayısı -varsa- bir elin parmaklarını geçmez.

Bence ismini öğrenip bi samimiyet kurmaya çalıştı , telefon numarası falan istiyorlar ardındanda hackliyip senin numaran üzerinden birilerini arayabiliyorlar gibi bişey vardı hani yalan yanlış olmasın. En fazla bunu planlamıştır ;)

bence iyi yapmışsınız geçmiş olsun :) ne olacağı belli olmuyor, gözümün önünde adamın biri geldi başka bi adama yumruk atıp kaçtı yani :) adam zaten şoka girdi durduk yere böyle bişey olursa , kendimizi nasıl savunmamız gerekiyor bilemiyorum muşta taşısak yasak, cezası çok ağır kullanmasak bile :)

bu benim eski konumdu sımdı tesadufen gordumde :D millet dalgaya vurmus isi ama o an cok korkmustum:D halada neyin nesi oldugunu cozemedim ama ay gecti usutnden yuzmeye gidiyodum dahada ısım olmaz o semtte zaten :D

Back
Yukarı