Birkaç sene önce yurt dışından gelen optimum whey ler gerçekten çok iyiydi tadı olsun karıştırması olsun içimi olsun ancan en son 2 ay önce aldığım optimum whey bana eskisi gibi gelmedi önceden suyla hemen karışan toz şimdi topaklanıyor karışmıyor ve tadı eskisine göre kötü , sanki daha bir yağlı gibi geldi son kullandığım opt whey daha sonra birkaç kişiden duyduğuma göre artık ürünler amerikadan gelmiyor balkan ülkelerinin birinde üretilip türkiyeye getiriliyormuş açıkcası son kullanımımdan sonra artık opt whey alamayı düşünmüyorum. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
tam 21 yıl önce protizym90+ adlı bir whey alıyorduk 700gr dı ve 100usd veriyorduk. yurtdışından gelen tanıdıklardan soruşturduk orda da yaklaşık aynı fiyat idi. ilerleyen zamanlarda bu ürünlerde hep aşağı doğru gidiş oldu. 908 gr kaliteli whey ler geldi 15 usd ye. gramı eşitlersek ve hesaplarsak düşüşe bakın 100usd 'den 12 usd ye düşmüş yurtdışında aynı gramaj whey. burdakiler halen zaten kazık üstü kazık fiyatları daha da derine iteleme peşindeler.Az önce alışveriş yapmak için distribütör firmanın sitesine uğradım, tabi uğradığım gibi alışveriş yapmaktan vazgeçerek çıktım.
An itibari ile dışarıda (84.99 $ ) 151 YTL olan 4500 gramlık bir ürünün burada 292 lira gibi bir fiyata satılması ne döviz kuru nede vergilerle açıklanamaz, kaldıki distribütör diyoruz yani yurtdışı satış mağazalarındanda daha düşük bir fiyata bu ürünleri ithal ettikleri malum, üstüste sürekli satış mağazaları açabildiklerine göre oldukça yüksek bir kar marjı ile çalıştıklarıda çok açık, 6-7 ay öce 230 liraya satın aldığım ürünün bugün 292 lira olmasının kendilerinin ifade ettiği gibi ne vergilerle nede döviz kuru ile ilişkilendirilmesinin benim bakış açıma göre hiç bir mantıklı tarafı yok. Evet ülkemizde vergiler yüksek ama ithalatçıların iddia ettiği kadarda değil.
Diğer taraftan yurtdışından bu ürünlerin satın alınmasının yasaklanması sonrasında o güne kadar düşüşte olan fiyat politikasının doğrudan yükselişe geçmesi kimsenin gözünden kaçmamıştır.
Konuyu daha fazla dallandırıp budaklandırmadan; Sonuç olarak ben bu ürünü pek çoğunuz gibi fiyat/performans ürünü olduğu için kullanıyordum en iyisi olduğu için değil, bugün itibari ile fiyat/performansda fiyat kanadı kırıldığı için O.N ürünleri defterimi kapattım.
Herkese sağlıklı günler dileği ile.
100 gramında 3gr yağ, 10 gr karbonhidrat var. ilk sayfada ayrıntılarıyla görebilirsin.bu tozun yağ oranı ne kadar acaba ?? gıdalardan yeterli proteini alamadıgım icin mecbur protein tozu alacagım ama kilom oldugu icin yağ oranı en düsük olanını almayı düsünüyorum,bu tozun yağ oranını bilen varsa benide bilgilendirsin lütfen..
Selam,
Linkte bulunan ürün normalden biraz ucuz, buldum tek fark kap***inolu olması. Çikolatalısı 190 civarı bu 150 civarı. Atladığım bi yer mi var ?
http://www.hepsiburada.com/Liste/op...ls.aspx?productId=sporop135&categoryId=354041
Tam sipariş için sitesine girdim ve gördüm ki zam gelmiş, bende almadan çıktım. Fiyatı uygun diye tercih edecektim ama o fiyata farklı markalarda var, en azından o parayı verdikten sonra onları alıp denemiş olurum.
Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 09:39 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 09:33 ----------
Bir de bazı arkadaşlar vergilerden şikayetçi olmuş. Belki haklı olabilirler, vergiler çok yüksek olabilir ama şunu da görmekte fayda var. Örnek olarak bu markanın 4 lbs caseini ile 5 lbs whey proteini yurtdışında aynı fiyata satılırken niye ülkemizde iki ürün arasında 35 tl fiyat farkı var. Nedeni vergiyse bu iki ürün içinde vergi aynı oranda yükleniyor, fiyatta en azından yurt dışındaki gibi aynı olması gerekmez mi? Bence burda ithalatçı firmanın fiyat politikası da bu ürünlerdeki fiyatları etkiliyor, yalnızca vergi veya kur farkı değil.