sütle beraber alındığı için geç sindiriliyor dedim.Forumda biraz arama yaparsan dediklerimin yalan olmadığını anlarsın.Ayrıca neye dayanarak israftan başka şey olmadığını iddaaa ediyorsun.Denemesini yaptın mı ? Senin lafına bakıpta hareket edebilecek bodyciler olabilir biraz daha tutarlı konuş lütfen bir şeyi söylüyorsan denemesini yapıp yapmadığını söyle veya bir kaynağı örnek gösterr.
Denemesini yaptım, kafadan atmıyorum.
Tabi ki deney sonuçları yok elimde.
Dediğinin yanlış olduğunu en basitinden şöyle anlarsın.
Optimum Whey kullanımında bile sütle içilebileceği yazıyor.
Süt kana karışmayı bu kadar geciktirse böyle bir tavsiyede bulunmazlardı.
İkinci olarak fiziksel gerçekleşen bir işlem karışım işlemi.
Sütün sindirim geciktirmesinin nedeni içindeki yağın yiyeceklerin üzerini kaplaması ve enzimlerin çalışmasını geciktirmesi.
Whey proteinleri bundan etkilenecektir.
40 dakika değil de 1,5 saat sürecektir sindirim veya 2.
2,5 kilosunun 150 milyon olduğu bir proteini antrenman sonrası kullanmak ve gece yatarken de lor-süt tüketmek varken sen gidip de süte wheyi karıştırırsan bu israftan başka birşey değil.
Aldığın whey ihtiyacın olsun olmasın 2 saat sonra kanından alınır, fazlası yağ olur, kullanılan kullanılır.
Sana uzun süreli birşey lazım, o da casein.
Çok param var diyorsan buyur, kullan.
Hadi hepsini geçtim, firmaların çıkardığı diğer protein tozlarına baksana.
Gece kullanımı için casein proteinleri veya karma protein tozları var.
Biz senin dediğin sindirimi geciktirme konusunu tartıştık, evet.
Fakat biz onu antrenman sonrası için söyledik.
Antrenman sonrası için 1 saat büyük bir fark, fakat yatarken sütün yapacağı bu etki devede kulak kalıyor.
Umarım anlatabilmişimdir.
P.S: Benim laflarıma bakıp hareket edecek bodyciler varsa ben onların aklından şüphe ederim. Burada yapılan yorumlar tavisyeden öteye geçemez.
Burada deneyimler paylaşılıyor.
Tutarlı konuşmamı istemişsin; fakat okuduklarını iyi irdelemeden yazan sensin.
Yanlış biliyor olabilirsin, ama doğruyu bildiğine bu kadar inanıp benim fikrime böyle hiddetli karşı çıkacaksan gerçekten birşeyler biliyor olman lazım.
Malesef forumda okuduklarınla kalmışsın. Okuduklarını yorumlamış olsaydın, o yapılan süt-whey tartıışmasının gece yatarken geçerli olmadığının farkına varırdın.
Atın bu at gözlüklerini, burası iyi bir forum olabilir; fakat bir bilim forumu değil, insanlar ellerinde verilerle dolaşmıyor. Evet yorumlarını destekliyorlar verilerle; fakat bir yere kadar.
Okuduklarını araştır, gerçeği öğren, ondan sonra fikirlerini savun!
İyi sporlar.
Son düzenleme: