Omuzda Barla Press mi Dumbbell Press mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan jees
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

jees

Üye
merhaba arkadaslar omuz press ile çift dambull omuz press arasında ne fark vardır kacar set kac tekrar yapmak makbuldur.

dumbell omuz preste omuz dışında trapez daha cok calısıyo normal presste omuza daha cok yükleniyosun bende dumbell yapmanı tavsiye ederim 4*8-12 ideal bence hocalarımızın yorumlarınıda okuruz :)

jees omuz press hareketi sakatığa çok açık bir hareket olduğundan dolayı çoğu kişi tercih etmez hatta bazı salonlar da yasaklanmıştır.(O derece sakatlanmaya müsait) bu nedenle genelde alternatif olarak dambılla yapılanı önerilir ve daha makbuldur....

fiko444 omuz press makinalarında bi sakatlık olucağını pek sanmıyorum halterle yapılırsa doğru sakatlık riski yüksek ama

lynx engin'e katılıyorum.Omuz press hareketini omuz çalışma platformunda koltuğu tam dik yaparsanız ve hareketi yaparken de arkanıza iyice yaslanırsanız,yani sırtınız tam dik olursa hiçbir sorun olucağını zannetmiyorum.Ayrıca simetri açısından kesinlikle bar ile çalışılmasını öneririm

Sağlik açisindan dumbell press öneriyorum.barla press gerçekten sakatlanmaya çok açik bir hareket.hatta sakatlananda çok insan taniyorum.

söz konusu olan ağır kilolar ise durum farklıdır biraz daha...

dumbbell ile press ağır kilolarda çok daha tehlikelidir military press'e göre..(neck pressten bahsetmiyorum o zaten sakat bi hareket)zira tek kol ağır kiloda sağa sola kaçarak omuzdan yada dirsekten sakatlayabilir..arkanızda mutlaka ama mutlaka destekleyici biri olmalıdır..

military press ; dik oturarak yapıldığında ,bel için önlemler alındığında, bar kollar 90derecenin altına indirilmediğinde(yaklaşık burun hizasının altına inmediğinde) çok daha güvenlidir..
helede military press smith machine de yapılıyorsa çok daha güvenlidir..

military presste bar nasıl tutulmalıdır? Yanihangi tutuş şekli en çok gelişime yatkın olandır?

tutuş vaziyetinde kolları yana açtığınızda dirsek açınız 90dereceyi geçmeyecek şekilde tutabilirsiniz..fazlası omuz için risklidir..

eğer kütle yapmak istiyorsan herzaman için omuz pres derim ben kendim denedim baya faydasını gördüm ağır kilolarla omuz presss süper gelişim ama düzgün yapmaklazım biraz tehlikeli

açıkçası beni çok korkutuyor bir kere sakatlandığım için bu yüzden makineyi tercih ediyorum geçen gün ağır kilo dumbell ile yaptım kemer taktığım halde biraz zorladım belim sakatlanacaktı tamamiyle konsantrasyonum bozuluyor.

Back
Yukarı