Hocam muhtemelen ben dahil çoğu kişinin yaptığu hatayı yapıyorsun. Dumbbell shoulder press ardından lateral raise yapıyor isen hataya düşmüşsün. Bende aylarca bunu yaparak vakit kaybettim. Çünkü bu program sadece yan omuzları geliştiriyor. Bunun yerine barbell ile oturarak 75 derece sehpada press yaparak ön omuzu hedef alıp ardından yan omuzu hedef almak için lateral raise yapabilirsin. Ben bunu birkaç aydır yapıyorum ve fark gözle görülüyor. Yanlış anlamayın dumbbell press ön omuzu çalıştırmaz demiyorum. Ön omuz yan omuzu yarı yarıya çalıştırır hatta az da olsa arka omuzu da çalıştırır. Yani tüm omuzu çalıştırır. Fullbody yapıyorsak çok iyi bir tercih ama bölgesel çalışmada hem ön omuzu tam çalıştırmamış olursun hem yan omuzu fazla çalıştırmış olursun. Bunun yerine ilk harekette tamamen ön omuza ikinci harekette tamamen yan omuza odaklanmak daha iyi olabilir. Yanlış anlaşılmasın bunlar sadece benim fikirlerim ve deneyimlerim. Benim vücudum buna daha olumlu tepki verdi. Sende de işe yarar diye düşündüğüm için paylaşıyorum. En iyi program budur gibi bir iddam yok kesinlikle.