Omuz ve Arka omuz aynı gün çalıştırılmalı mı ?

Arkadaşlar, arka ve ön omuzu aynı gün çalıştırırsak sıkıntı yaratır mı ? Örnek olarak ön omuz için 3 hareket ve arka omuz için 3 - 4 hareket sizce "overtraining"e girer mi ?

hocam arka omuz küçücük kas ne gerek var 3 harakete bir de 3 hareket arka omuza nasıl koyacaksınız benim bildiğim rear delt fly dışında herhangi bir hareket yok arka omuz için

Facepull en iyi arka omuz hareketidir bence.
aynen bi de o var hocam unutmuşum ben hiç facepull yapmadım rear delt flyla devam ediyorum çok güzel bi hareket bence hiç değiştirmeyi düşünmedim, compund bi egzersiz olduğu için de çok seviyorum ben trapez, arka omuz biraz da sırtta devreye girmiş oluyor trapezleri de aradan çıkartmış oluyorum trapezlerim hafif belirginleşmeye başladı son 2-3 ayda rear delt fly yapıyorum sadece :)

2 yan omuz (military press / db.press+ latarel raises) 1 ön (front raises) 1 arka omuz hareketi yetecektir.Aynı gün yapılabilir tabi ki ama verdiğiniz hareket sayıları afaki olmuş..
Kanat ile aynı gün yapanlar da vardır.

Sırt günümde ; Deadlift : 3 set 10 tekrar, Seated Row : 3 set 10 tekrar, Straight Arm pulldown : 3 set 10 tekrar, Bent Over Row : 3 set 10 tekrar şeklinde yapıyorum.

Back
Yukarı