mastertrainer dedi:military press 4*10
ayakta yana açış 4*12
öne eğilerek arka omuz açış 4*12
ez bar dar tutuş çene altına çekiş 4*12
dumbbell trapez 4*12...
kolay gelsin
halter öne ile halter enseye arasında fark varmı?bildiğim kadarıyla ikiside aynı yeri etkiliyor.flexor dedi:mastertrainer dedi:military press 4*10
ayakta yana açış 4*12
dumbbell trapez 4*12...
kolay gelsin
Kişi omuzum dar demiş sende iki tane trapezus hareketi vermişsin bence bu proğramdan sonra kişinin omuz sadece dar görünmeyecek birde düşük görüneck
yapacagı tek şey
halter öne
ayakta dumbell yana açış
halter enseye
hafif eğik sırta açış tek
tam eğik sırta aşış çiftt
yana açışın mantığı. olan bir adeleyi yaymak ve buyutmektir ilk hareket kesinlikle olmaz eğer ön omuz hareketinden sonra verilirse latarel gelişmiş olan ön omuz yayılır ve kas ile vucut geniş gösterilir latarel verilirken ana mantık kemiğin gelişmesi degilse eger bu imkansızdır ana mantık kasın gelişip omuzu geniş göstermesidir.
eger latarel enseye presten sonra verilirse buda gelişmiş arka omuzu yaymak hacim vermektir
proğramlr tamamen mantığa ve vucut fizyonuna uygun olmalıdır benim verdiğim proğramda kişinin ' ön omuzum iyi durumda ' demesinden yola çıktım ve ön omuzdan istifade ederek omuzun genişlemesi için ön omuzu latarelle yaydım..
umarım kızmamışındır mastertrainer hocam benim gördüğüm ve görüşüm bu yöndedir![]()
kim dedi:halter öne ile halter enseye arasında fark varmı?bildiğim kadarıyla ikiside aynı yeri etkiliyor.flexor dedi:mastertrainer dedi:military press 4*10
ayakta yana açış 4*12
dumbbell trapez 4*12...
kolay gelsin
Kişi omuzum dar demiş sende iki tane trapezus hareketi vermişsin bence bu proğramdan sonra kişinin omuz sadece dar görünmeyecek birde düşük görüneck
yapacagı tek şey
halter öne
ayakta dumbell yana açış
halter enseye
hafif eğik sırta açış tek
tam eğik sırta aşış çiftt
yana açışın mantığı. olan bir adeleyi yaymak ve buyutmektir ilk hareket kesinlikle olmaz eğer ön omuz hareketinden sonra verilirse latarel gelişmiş olan ön omuz yayılır ve kas ile vucut geniş gösterilir latarel verilirken ana mantık kemiğin gelişmesi degilse eger bu imkansızdır ana mantık kasın gelişip omuzu geniş göstermesidir.
eger latarel enseye presten sonra verilirse buda gelişmiş arka omuzu yaymak hacim vermektir
proğramlr tamamen mantığa ve vucut fizyonuna uygun olmalıdır benim verdiğim proğramda kişinin ' ön omuzum iyi durumda ' demesinden yola çıktım ve ön omuzdan istifade ederek omuzun genişlemesi için ön omuzu latarelle yaydım..
umarım kızmamışındır mastertrainer hocam benim gördüğüm ve görüşüm bu yöndedir![]()
hafif eğik sırta açış tek ,tam eğik sırta açış çift hareketlerini ilk defa duyuyorum(tek ve çift olmasını anlayamadım).bu hareketleri açıklarsanız sevinirim.bu hareketlerde ayakta dumbell yana açış gibi bir açış hareketiyse 3 tane açış hareketi omuz için çok değil mi?
Selam Arkadaslar,
Oncelıkle sunu soylemelıyım, vucut gelıstırmede bazı bolgelerın vucut yapısına gore bılınclı olarak ıhmal edılmesı dıger bır bolgeyı daha heybetlı gosterır, ornegın catı olarak omuzu dar bırısnın yapmayacagı sey fazla trapez calısmaktır, cunku bu
omuzları daha da dusuk gosterır. Gene aynı sekılde ornegın goguslerım sarkık duruyo dıyen kısı ıse normal bench pressı bırakıp sureklı ınclıne bench press yapmalı bunun yanında da sarkık goruntuyu frenleyecek dıps, pullover gıbı hareketlere yonelmelıdır.
Arkadas omuzlarının darlıgından sıkayet ettıgıne gore trapez calısmayıı bır surelıgıne tamamen bırakması gerekır.
Omuz kasını deltoıd anterıor(on), lateral(yan) ve posterıor(arka) olarak uc parca olarak gormelıyız. Yanlıs ınanıslardan bırısı dar goruntuyu sadece lateral calısmalarla yanı yana dumbbell acıslarla halledebılecegımız, bır dıgerı ıse one barbell pressın on omuz kasını , arkaya olanının ıse arka omuz kasını calıstırdıgıdır.
Halbukı barla press yapınca onede yapsak arkayada yapsak sadece anterıor calısır, enseye presı omuz sakatlanmalarına
zemın hazırladıgı ıcın hıcbır zaman onermıyoruz.
Bır onemlı noktada kucuk kas olarak kabul edecegımız omuzda cok setlı cok tekrarlı ve aynı amaca yonelık cesıtlı hareketlerın kullanılması , bu yuzden yıllar once dorıan yatesın programı olarak aldıgım ve kesınlıkle cok faydalı oldugunu bızzat gordugum bır omuz programı onerecegım:
oncelıkle ısınma, kızlar ıcın olan 2-3 kıloluk dumbellarla karısık one yana acıslar , daırevı hareketler vesaıre
Dumbbell one press 10-8-8-8-6 (pıramıt sıstemı ılk ıkı sette kılolar cok yuksek olmayacagı ıcın ınebıldıgı kadar asagı ındırın,son uc sette goz hızanızdan asagı ınmesın, ve son 2 tekrarı yardımsız basamıyacagınız kılolar kullanın.Bu harekette cok kılo basmak onemlıdır.
Dumbbell lateral raıse- yana acıs 8-8-8
Cable veya dumbbelle front raıse 8-8
Seated lateral raıse 8-8-8
Butun acıs hareketlerı yardımsız yapabıleceıgnız kılolarla ve set aralarında 30-45 sn dınlenın
Dar omuz goruntusu sadece lateral calısmalarla duzelmıyor, komple omuzun gelısmesı ıle duzelıyor.
Iyı calısmalar.