diez dedi:
fazladır...diyip kestirip atmıycam tabiki

neck presse girmem yerinde olsam..omuz presslerde dirsekleri 90 derecenin altına indirme ve dik durmaya özen göster (özellikle neck yapacam dersen rotator cuff'a zarar verirsin) benim önerim şöyle ;
seated military press 12-10-10-8
side laretals 4x10
seated dumbell press 12-10-10-8
front raise 3x10
olabilir..
Neckte bir sıkıntı çekmiyorum.
Hareketleri yedire yedire yapmaya özen gösteriyorum hızlı yapmıyorum.
Neckte daha geniş tutarken Militery' i Necke nazaran daha dar tutuyorum.
Hacim yapma derdindeyim omuzlarımın güzel durmasını istiyorum.
Özellikle antremandan sonraki günlerde sabah kalkmakta zorlanıyorum üzerimde bir ağırlık oluyor.
Bu iyi çalıştığımın bir göstergesi midir?
Ayrıca özellikle antremanda omuzlarım yanıyor ve hafif şişiyor gibi oluyor.
Antremanda nefes nefese kalsamda bu inanılmaz mutluluk veriyor.
Yorumların için teşekkürler programıma tekrar genel bir ayar çekmem lazım gibi duruyor.
SCHWARZXXL dedi:
Tricepsi de aynı gün yaparken, hem enseye press hem military press fazla. Hepsi itiş hepsi triceps'e ve ön omuza yükleniyor. Bunların üstüne bir de front raise, zaten göğüs antremanlarında yorulan anterior deltoidsi haşat edecektir.
Bence;
Behind the Neck Press
Dumbell lateral raise
Upright Row
Dumbbell Rear Lateral Raise
Yeterli olacaktır. Ve özellikle omuz antremanın başında 20 dk bisiklet fazla definisyon dönemi hariç bu kadar uzun bisiklet zaten gereksiz. Yapılacaksa bile antreman sonrası yapılmalı.
Kilo vermek amacım olduğu için bisiklet yapıyorum ve ısınma amacıyla ilk başta yapıyorum.
Çünkü vucüdu ısındırdıktan sonra genel açma germe felan yapıyorum.
Bilmiyorum başka ne önerebilirsiniz?
Zaten antreman sonuna twiste vs. gelene kadar ölmüş oluyorum
Dediğin gibi Front Raise inanılmaz yoruyor özellikle son 2 haftadır çok kasıyor.
Göğüs Antremanlarının ertesi güne giriyorum omuz bu nedenle oluyor herhalde.
Ayrıca Hacim için ne önerirsiniz?
Teşekkür ederim...
guardbody dedi:
schwarzxxl arkadaşımıza programdaki hareketlerin konumu açısından katılıyorum.kasların farklı açılardan çalıştırılması ve bazı ara egzersızlerın iticileri dinlenmeye yonlendırmesı açısından daha faydalı bir kombine olmuş.
benim ek olarak soyleyebileceğim her nekadar resmini goremesemde arkadaşın bu sistemi ve hareketleri kaldıramayacağını düşünüyorum.4 hareket 2 aylık bir sporcunun çatı oluşumu için fazla gelecektır.
Saygı duyuyorum. Ben 6 hareketi hakkıyla yapabiliyorum. 6 hareketi vucüt kaldırabilirken 4 hareketi kaldıramamak ilginç bir tezat oluşturuyor.
Benim derdim omuzlarımın vucüdumda farkedilebilecek duruma getirmek.
Ve bunun içinde hacim istiyorum.
2 aylık bir sporcu değilim üni. yeni bitti şubatta ve ondan evvelde çalıştığım için 2006 KAsımda bırakmak zorunda kaldım. Yani yeni bir uğraş vermiyorum.