omuz genişiliği

sa arkadaşlar boyum 173 kilom 63 yaş 15 16 ya gireceğim.omuzlarım 105 cm nefes alınca 108 falan oluyo.çok dar gözükmüyor aynada ama ben yinede genişletmek istiyorum.önüzümdeki 3 4 ay boyunca fitness yüzme basket yapacağım.5 6 kilo da almayı düşünoyrum.omuzları hem kemik olarak hem kas oalrak genişletmek istiyorum.sizce sırt kanat kasları kilo yüzme yardımı ile falan kac cm arttırabilirim. 7 8 cm artabilir mi?birde yaşıma ve boyuma göre dar mı? yardımcı olursanız cok sevinirim

Merhabalar hocam; yaşınız daha çok genç kemik yapınız tam oturmamakla beraber genetiğe bağlı olarak omuzlarda uzama olacaktır. Vücut geliştirmenin her bölgesinde olduğu gibi düşük ölçüleri yükseltmek daha kolaydır. 3-4 Ayda 7-8 cm BENCE eklenir rahatlıkla ama kesin bir şey söylemek mümkün değil yaptığınız antrenmanlar , genetik yapınız, dinlenmeniz ve beslenmeniz gibi bir çok şey bunu değiştirir... Bilimsel araştırmalara göre "geniş omuz" lu olmak için omzunuz bel ölçünüz 1,5 katı olmalı.

Son düzenleme:
Önümüzdeki 4-5 yıl içinde kemik uzunluğun genetiğinin etkisine göre genişleyebilir. Yerinde de sayma ihtimali de var. Ancak sadece kas kütlesi kazanarak 7 8 santim genişlemesi çok zor. 3 4 ayda omzuna 7 8 santim katacak kadar kas kütlesi geliştirmen imkansız gibi geldi bana.
Saygılar.

Önümüzdeki 4-5 yıl içinde kemik uzunluğun genetiğinin etkisine göre genişleyebilir. Yerinde de sayma ihtimali de var. Ancak sadece kas kütlesi kazanarak 7 8 santim genişlemesi çok zor. 3 4 ayda omzuna 7 8 santim katacak kadar kas kütlesi geliştirmen imkansız gibi geldi bana.
Saygılar.
Kas kütlesi kilo ve kemik gelişimi ile 7 8 olmaz mı sadece kas 7 8 çok zor zaten

O yaşlarda sporla birlikte 4-5 kg aldığın vakit bir ay sonunda bile 7-8 cm omuz ölçüsü alabilirsin. Sıkı bir şekilde yemeğini ye sporunu yap sonuçları beraber görelim. Başarılar.

Yüzmeyle, ağırlık çalışmasını aynı gün yapmamalısın dostum, ikisi kasları farklı mekanikte çalıştırıyor o yüzden günlerini ona göre ayarla. Ayrıca kilo almak istiyorsan uzun soluklu basket maçlarından kaçınmanı öneririm. Lateral Raise hareketi omuzlarına ilaç gibi gelir onu da öneririm sırtını da özenle geliştirirsen sana genişlik verecek asıl şey de odur fikrimce.

O yaşlarda sporla birlikte 4-5 kg aldığın vakit bir ay sonunda bile 7-8 cm omuz ölçüsü alabilirsin. Sıkı bir şekilde yemeğini ye sporunu yap sonuçları beraber görelim. Başarılar.
inşallah dediğiniz gibi olur hocam daha boy atıcam gibi korkum omuzların yerinde sayması genetik olarak ailede dar omuz yok aslında 7 8cm beni geniş omuzlu gösterecektir[DOUBLEPOST=1581712846][/DOUBLEPOST]
Yüzmeyle, ağırlık çalışmasını aynı gün yapmamalısın dostum, ikisi kasları farklı mekanikte çalıştırıyor o yüzden günlerini ona göre ayarla. Ayrıca kilo almak istiyorsan uzun soluklu basket maçlarından kaçınmanı öneririm. Lateral Raise hareketi omuzlarına ilaç gibi gelir onu da öneririm sırtını da özenle geliştirirsen sana genişlik verecek asıl şey de odur fikrimce.
Kilo için ne önerirsiniz hocam

Back
Yukarı