Omuz - Göğüs Aynı Gün Olur Mu?

Yeni antreman programı için yardımlarınıza ihtiyacım var. Omuz ve göğüsü aynı gün çalıştırmayı düşünüyorum nasıl bir yol izlemeyim?

bana özgü mü bilmem, omuz çok hassas, narin bir kas. öncesine bacak dahil hiçbir kas çalışamıyorum. önceki ve sonraki gün dinlenme koymak suretiyle çalışıyorum. eğer iki gün öncesinden arka kolda ya da göğüste bir acı kalmışsa bile, omuzdan verim alamıyorum. fazla nazlı mı yetiştirdim acaba :)
önce omuz sonra göğüs çalışsan, zaten pert olmuş bir ön omuzun hemen ardından göğüsten ne kadar verim alınır, o da sıkıntı.

Anterior deltoid kısmen gogus peci ile iç içedir zaten, göğüs çalışırken bu kasda ciddi şekilde çalışır gerekli düzenlemeyle çalışabilirsin uygundur.

ben eskiden çalışıyordum.
göğüs haraketlerinin çoğu omuzu ciddi şekilde çalıştıran haraketlerdir. özellikle üst göğüs press ve üst göğüs fly haraketi ön omuzu zaten yeterince çalıştırdığından direk yan ve arka omuz çalışırdım.

Aynen öyle bir kere denemiştim zaten istesende ön omuza 1 hareketten fazla giremiyorsun hakkını vererek yapınca.Öyle bir yanıyodu ki tekrarı tamamlayamıyordum.Bence çok sıkışmadıktan sonra girmemek lazım.Çok istiyorsan da ön omuza 1 hareket yaparsın gerisini arka yan ve trapez olarak girebilirsin.

Göğüs ve omuzun antremanında pek verim alacağını düşünmüyorum. İyi güzel bir göğüs için göğüsün tek girilmesi lazım bence haa zamanım yok o kadar diyosan göğüs ön kol yada göğüs arka kolu denemelisin aksi takdirde göğüs ve omuz la biyere varamazsin . oğuzhan erkan

Pek tavsiye edilmiyor ama her vücut yapısı farklı ve omuz yorulunca geliştiği için yapılabilir ama front raise almak biraz saçmalik olur zaten göğüste yoruluyor enseye press layeral raise ve Rear delt fly ile kapatabilirsin

olmaz değil olur ama ayrı ayrı daha verimli olacağı kesin ,ikisi aynı gün vücut çok yıpranır bana göre[DOUBLEPOST=1415384732][/DOUBLEPOST]onun yerine bacak omuz çalışın aynı gün daha iyi

Back
Yukarı