Anlamadığım şey siz omuz çalıştığınız aynı gün mü oluyo ağrı?? bende ertesi gün bile hiç ağrı olmuyo(çok nadir hafif şekilde bazen) ama bunun sebebi iyi antreman yapmadığımın göstergesi değil.her antremanı tam konsantre olarak, insanlarla hiç konuşmamaya çalışarak ve set aralarındaki dinlenme süremi 1 dakkayı aşmıyıcak şekilde yaparım ama buna rağmen omzumda ertesi gün ağrı olmuyo malesef.ben de tabi ağrı olmasını isterim ama ağrı olmuyo diye de omuz antremanımı hakkıyla yapmadığımı asla düşünmüyorum.sadece şu olabilir,şu anki gittiğim salon belediyenin olduğu için o yüzden her alet yok,bu yüzden omuzda temel hacim hareketi olan press hareketini ne yazık ki Z barla yapmak zorunda kalıyorum,dolayısıyla da bu bar bana biraz kısa geliyo ve omuz press'in yapıldığı çok amaçlı çalışma aletinde yapmaya hiç benzemiyo.hatırladığım kadarıyla önceki gittiğim body salonunda omuz çalıştıktan sonraki gün biraz ağrı oluyodu,işte bana göre bunun sebebi de o zamanlar omuz press'i çok amaçlı o koca aletin orda oturup bunu o şekilde çalışmamdı.ve en önemlisi de düz barla çalışmamdı.Z barla press hareketinde gerilimi çok nadir sağlıyabiliyorum.fakat ayakta ve eğilerek yapılan omuz yana açış hareketlerini yaptıktan sonra yan omuzlarımda da ertesi gün ağrı olmuyo.Sakın alınmayın,size doğru söylemiyosunuz demiyorum estafurullah ama bu yazdıklarınız bana biraz abartı gibi geldi açıkçası,hele aynı gün ağrının olmasına hiç anlam veremedim saygılar