hykara86
Üye
Arkadaşlar yardım edin ,
Konuyu okuyup geçmeyin.O kadar fazla sayfa ve konu okudum ki aklım karmakarısık oldu ne yapıcam nasıl hesap yapıcam ne yıycem ne yemıycem hepten karıstı gitti..
Şimdi ben kalori diyeti yapmaya çalısıyorum.
Yediklerimi hesaplıyorum .
Netten yaptıgım bır testle
İhtiyaç Duyulan günlük Kalori: 2132.6
BMR :Hiç bir şey yapmadığınız durumda günde yakacağınız kalori mikrarı: 1551.0 çıkıyor.
Benim 1 günlük yediklerimin toplam kalori değeri : 1400
Koşu bandı ile 30 dk yaktığım kalori : 281
Şimdi bu değeri bmr ile topladıgımda 1832 çıkıyor
Yani bu değere göre günlük aldıgım kaloriden fazla kalori yakmış mı sayılıyorum.
Yoksa bu bmr denen zımpırtıyı saymıycakmıyız ?
Eğer böyle olursa rahatca kılo kaybedebılırım dıye dusunuyorum..
Değilse aldıgım kalorıden fazla yakmam ıcın koşu bandından başka ne yapabılırım ? Koşu bandını kuran servis bandı 1 saatten fazla calıstırmamı soyleyınce onada yuklenemıyorum bozulursa diye.
Bu arada vermem gereken 10 kılo var hemde 1,5 ayda ( iddiaya girdik arkadaşımla kazanmam lazım )
Konuyu okuyup geçmeyin.O kadar fazla sayfa ve konu okudum ki aklım karmakarısık oldu ne yapıcam nasıl hesap yapıcam ne yıycem ne yemıycem hepten karıstı gitti..
Şimdi ben kalori diyeti yapmaya çalısıyorum.
Yediklerimi hesaplıyorum .
Netten yaptıgım bır testle
İhtiyaç Duyulan günlük Kalori: 2132.6
BMR :Hiç bir şey yapmadığınız durumda günde yakacağınız kalori mikrarı: 1551.0 çıkıyor.
Benim 1 günlük yediklerimin toplam kalori değeri : 1400
Koşu bandı ile 30 dk yaktığım kalori : 281
Şimdi bu değeri bmr ile topladıgımda 1832 çıkıyor
Yani bu değere göre günlük aldıgım kaloriden fazla kalori yakmış mı sayılıyorum.
Yoksa bu bmr denen zımpırtıyı saymıycakmıyız ?
Eğer böyle olursa rahatca kılo kaybedebılırım dıye dusunuyorum..
Değilse aldıgım kalorıden fazla yakmam ıcın koşu bandından başka ne yapabılırım ? Koşu bandını kuran servis bandı 1 saatten fazla calıstırmamı soyleyınce onada yuklenemıyorum bozulursa diye.
Bu arada vermem gereken 10 kılo var hemde 1,5 ayda ( iddiaya girdik arkadaşımla kazanmam lazım )