okul hakkında

lise 1 öğrencisiyim. 3 tane sıfır 4 tane 1 im var. hesaplıyorum hocalarımla görüşüyorum çalışırsan bu zayıflarını düzeltme imkanın var diyorlar. gerçektende son sınavlardan güzel bir not alırsam zayıflarımı düzeltirim. gelelim soruna

bir türlü ders çalışamıyorum. mutlaka bir bahenem oluyor. geleğe dair çok güzel planlarım var ama ders çalışma isteğim gelmiyor. yaz geldi ve bunaldım.

yardımcı olursanız sevinirim...

Ders çalışma alışkanlığını kazanman lazım önüne bi hedef koy oturacam ve şu kadar ders çalışmadan kalkmıyacam diye şartla kendini yavaş yavaş çalışma alışkanlığı kazanırsın.

7 tane zayıf, okuluna kapanmasına 1 ay kalmış :)

o notları alman için senin tek eksiğin ders çalışmamak değildir aynı zamanda derside dinlemiyorsundur.önce dersi derste öğren bu sorun bendede vardı yerimi değiştirdim şimdi daha iyi oldu benim için.eğer sıra arkadaşın veya önündeki arkandaki çok konuşuyor dikkatini dağıtıyorsa sınıfta derslerinde başarılı yardımsever birini bul onunla oturmayı teklif et.hem derste dikkatini dağıtmaz hemde anlamadığın yerde sana yardımcı olur.

3 sıfırı 1 yapsam. 1 leride 2 yapsam sorumlu gecerim

eğer o 1 lerin içinde Dil ve anlatım dersin varsa sorumlu kalırsın.. yoksa eğer geçersin tabi ortalama 2,50 nin üstünde olursa ama yeni puan sisteminde kaçı geçmen gerek bilmiyorum

benim Lise 1 de 5 tane 1 vardı içlerinde dil anlatım vardı sadece ondan sorumlu kaldım diğerleri geçti ortalama 2,50 üstü olduğu için. dil anlatımı kurtar yeter yoksa çook çekersin sorumluluk sınavlarına gidip durursun.

eğer o 1 lerin içinde Dil ve anlatım dersin varsa sorumlu kalırsın.. yoksa eğer geçersin tabi ortalama 2,50 nin üstünde olursa ama yeni puan sisteminde kaçı geçmen gerek bilmiyorum

benim Lise 1 de 5 tane 1 vardı içlerinde dil anlatım vardı sadece ondan sorumlu kaldım diğerleri geçti ortalama 2,50 üstü olduğu için. dil anlatımı kurtar yeter yoksa çook çekersin sorumluluk sınavlarına gidip durursun.

düz liselerde ortalama 2,50 yi geçince sınıfı geçiyon. anadolu liselerinde 3,00 ı geçince. benimde lise anadolu. dil ve anlatım dersi 2 inşallah geçerim ya. şurda 20 gün dişimi sıkıyım. derslere sıkıca çalısıyım.

Dersleri dinlemek için kendini zorla bilgisayardan uzak durmaya çalış. Biliyorum çok zor bende kendimi veremiyorum derse hele ki bu sıcak havada bu dahada zor oluyo. Ben kışın birazcık kastım kendimi arada kopya filan diye idare ettim :)

3 sıfırı 1 yapsam. 1 leride 2 yapsam sorumlu gecerim

Bu kafayla olmaz, şundan şu kadar yapsam bundan bu kadar yapsamla bir yere varılmıyor. Allaha şükür liseyi bitirdim ama 2 kere girdim ygs ye, anca aklım başıma geldi. Yani şöyle yapsam böyle yapsam yerine oturup çalış. Sert olduysa kusura bakma :)

http://www.aol.meb.gov.tr/ana-sayfa.asp

Bi göz at açık lise. Bende senin gibiydim açık meslek lisesi okudum bu sene mezunum inşallah. Tabi meslek lisesi tavsiye etmem hafta sonu eğitim oluyor orası iyi fakat stajda cok hakkın yeniyor normal öğrencilerden daha kötü bir şekilde.

Bir daha ki yazılıdan 100 alsak geçeriz :D
Okuldayken her kötü sınavdan sonra ki hedefimiz buydu ama ne yazık ki çoğu zaman gerçek olmuyordu. hyper_
Şaka bir yana geçmek istiyorsan, daha doğrusu geleceğe dair sıkı bir planın, hedefin varsa sıkı bir çalışma yapman lazım.
Tabii ki, ilk başlarda zor olacak belki zor olmasa da ilerleyen dönemlerde bıkkınlık gelecek ama motivasyonunu kaybetmeden, coşkunu kaybetmeden devam edebilmelisin.
İlk önce kendini inandırmalısın, sonra da keyfini beklemeden direk harekete geçmelisin.
Bahar geldi, daha da zor olacak ama başarı için önce ter dökmek, fedakarlıkta bulunmak değişmez kurallardandır.

Kolay gelsin,

Son düzenleme:
Back
Yukarı