niye beyaz peynir değil lor niye yumurta sarısı değil beyazı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

karuslu2

Üye

sarısını yesek daha fazla prottein almış olmazmıyız beyaz peynir neden önermiyorsunuz

lor:çünkü ucuz.kilosu 4-5 tl civarında.bu fiyata beyaz peynir almaya kalksan peynir dışında bir şey yersin :)
100 gr da 22 gr protein var.(yanlışsa düzeltin bu forumdan öğrenmiştim)
yağsız.hatta pazarlarda açık satılanlarda neredeyse 0 yağ var.
neden yumurta beyazı:prof.bodyciler bile vazgeçmiyor.çünkü kasları besleyen en kıymetli proteinlerden biri.yağ oranı çok az.yumurta sarısında yağ oranı nispeten fazla.bunun için günde 2 de fazla sarı pek tercih edilmez.
ustalar daha fazla aydınlatacaktır...

Peynir olayına değilde yumurta olayına değinmek istiyorum.

1 adet yumurta ortalama 50 gram olarak kabul edilebilir ve bir yumurtadaki besin değerleri ortalama;
70 Kcal 6 gr. Protein 1.5 gr. Yağ 1 gr. Karbonhidrat
şeklindedir.
Yumurtanın sarısı büyük oranda vitamin ve yağları , beyaz kısmı ise büyük oranda proteinleri içerir. Yumurtanın protein emilimi bakımından en etkili tüketim şekli rafadan olarak bilinmektedir.

yok artık bi yumurtada 1.5 gr protein war ? benm bildigim sarısında 3.5-4 gr beyazındada 3.5 4 gr büyüklügüne göre tabi toplam 7 8 gr arası protein war ayrıca bi yumurta 50 gr geliyomu ki

Dikkatli okursan göreceksin, 6 gr protein, 1.5 gr yağ diyor :)

vikipedia gibi bir siteye pek güvenmemek lazım ama yumuta büyüklüğüne bağlı olarak 7-12 gr arası protein içerir.reklam olmasın ama "türe large" yumurta 70 gr ve içinde 12 gr protein vardı.en azından kutu üsütnde öyle yazıyordu

Zaten ortalama olarak demişler. Neyse sonuç olarak kaliteli bir protein kaynağıdır :)

sarısını yesek daha fazla prottein almış olmazmıyız beyaz peynir neden önermiyorsunuz

Bu başlıkta bulmak istediğini forumda arama yaparakta bulabilirsiniz.
Önce arştıralım cevabını bulanmadığımız konularda gerek duyulan,ihtiyacımız olan yönlerde başlık açalım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı