Niçin böcek yemiyoruz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Enigma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
-Aneximandros'un yazdığı fiyatlar beni bu konuda düşündürdü...
domates 7 dolar,tavuk 4 dolar...
-İnşallah Türkiye'miz tavuk ve sebze arasındaki bu fiyat orantısını görmez... Toprağımızın kıymetini elimizden gitmeden önce anlamalıyız...

Arkadaşlar şimdi size birşey diyecem ama dilinizimi yutarsınız yoksa böceğimi yutmaaya devam edersiniz bilemiyecem ;) aslında TR de ne kadar insan varsa hepsi ama hepsi böcek yiyiyo ama nasıl? haha komik dimi :) bir içecek maddesinin içerisinde var!böcek sıradan böcek değil kene türünde bitkilere yapışarak besleniyo ve tr den bi böcek türü değil.nerede yetiştiği hakkında bilgi vermiyecem. belki bilen vardır belki yoktur ama onu size yeni bir konu başlık altında vericem.farkında olmadan böceği yiyiyoruz yani :) şu an açıklamak istemiyorum ama göreceksiniz!!! az kaldı

üniversitedeyken ülke mutfaklarının tarihsel gelişimi hakkında bir araştırma görmüştüm.türk,italyan,meksika,fransa,fars,hindistan,tayland,çin vs.. mutfakları..
çin ve çevre ülkelerdeki mutfak kültürü -aşırı nüfusun da etkisiyle- besin kaynaklarının yetersizliği ve açlıkla şekillenmiştir.yerliler çeşitli böcek türleri,yılan,fare vb. mahlukatları yemeye mecbur kalmış ve zamanla bu tip besinler mutfaklarının bir parçası haline gelmiştir.
özellikle tarihin birinde çok büyük bir kıtlık yaşanmış ve milyonlarca insan açlıktan ölmüş.
olay bundan ibaret.

Arkadaşlar şimdi size birşey diyecem ama dilinizimi yutarsınız yoksa böceğimi yutmaaya devam edersiniz bilemiyecem ;) aslında TR de ne kadar insan varsa hepsi ama hepsi böcek yiyiyo ama nasıl? haha komik dimi :) bir içecek maddesinin içerisinde var!böcek sıradan böcek değil kene türünde bitkilere yapışarak besleniyo ve tr den bi böcek türü değil.nerede yetiştiği hakkında bilgi vermiyecem. belki bilen vardır belki yoktur ama onu size yeni bir konu başlık altında vericem.farkında olmadan böceği yiyiyoruz yani :) şu an açıklamak istemiyorum ama göreceksiniz!!! az kaldı
-Bahsettiğin şey büyük ihtimalle cola.
-Bu colanın içine de neleri sokmadılar ki; fare dışkısı,eroin vs vs. Bir de formülünü yetkili kişiler haricinde bilen başka biri olsa...
-Bahsettiğin içecek kolaysa,kola için ilginç olan bu materyallerin yanına bir de kene ekleniyor galiba..

Son düzenleme:
ben yerim bocek proteini yuksek olan neyse onu yerim cekirge yumurtadan tavuktan daha yuksek adale kutlesi kazandıran bi proteini varsa yerim gecerim hiç affetmem hemde cig bile yerim

kıbrısta alt komsum japon bı bayan.aynı bolumde oldumuz ıcın sık sık gorusuyoruz.bıgun aılesı buna japonyadan bıseyler yollamıs gel aksam sana bızım kulturumuze ait yemek yapıyım dedı.

olur dedım (sushı falan yıcem sanıyodum) tabakta tavuk kanadı benzer bısey var.bu catalı bı batırdı catırtt bı ses (ıcımden bune oldum bıan) agzına aldı an neoldunu anladım (cegırge) ne mıde kaldı nede moral.

şu olayı iyi bir araştırmak lazım gerçekten böceklerdeki protein 100gramında etten tavuktan yükseke terim o çekirgeyi:)

Niçin böcek yemiyoruz?

Böcek yeme fikrinin insanda oluşturduğu tek duygu iğrenme duygusudur. İnsanların gıda tüketim alışkanlıklarını, kalori değerleri ve beslenme dengesi değil, dinler, gelenekler kısacası kültürler belirler.

Günümüz insanları sadece birkaç omurgalı, yumuşakça ve kabukluları yemesine karşın, atalarımız böcek yiyici idi. Böcekler bol miktarda protein ve yağsız sığır etinden daha az yağ içerirler, içlerinde bol miktarda kalsiyum, demir, çeşitli mineraller ve vitamin vardır.

Protein içeriği bakımından, çekirge yüzde 50-75, örümcek yüzde 64, karınca yüzde 24, tavuk yüzde 23, balık yüzde 21, sığır eti yüzde 20 ve kuzu eti yüzde 17 zengindir. Avrupalılar böcek yemez ama Afrika'da değişik çekirge türleri ve iri kelebek tırtılları yenir.

Tayland'da bir tür iri su böceği, Yeni Gine'de ağustos böceği, Japonya'da kızartılmış yaban ansı, yalnız veya diğer besin maddeleri ile veya soslarla karıştırılıp yenmektedir.

Halen dünyamızda, insan gıdası olarak 500 civarında böcek türü yenilmekte, bunun yüzde 40'ı Meksika'da tüketilmektedir. İnsanların böcek yeme alışkanlığım kazanamamalarının sebebi muhtemelen, böceklerin boyutlarının küçük, dolayısıyla tüketim için gerekli olan miktarın temininin zor olmasından kaynaklanmaktadır.

Bundan sonra söyleyeceklerimiz, bizi dikkatli okuyan ve evlerindeki kalorifer böceğinin ekonomik değerini anlayan okurlara; Eğer böcek yemeye karar vermişseniz, onları sağlıklı olarak yakalamalı ve derhal işleme koymalısınız, çünkü ölü böcekler çok çabuk bozulurlar. Karasinekler ve hamamböcekleri gibi böcekler çoğunlukla bakteri taşırlar, bunları yememek gerekir. Aslında Öyle veya böyle bütün böcekler parazit taşıdıklarından, iyi bir pişirme gerekir.

Tüylü böcekler boğazı tahriş eder, renkli böcekler ise çoğunlukla zehirlidir. Şaka bir yana, insanlar sağlıklı bir şekilde böcek yiyebilme alışkanlığına kavuşsalardı, besi hayvancılığına ayrılan otlaklar bugün orman olarak korunabilecekti!

(ayrıca 2 tane çekirgede 28gr protein varmış :))

diğer hiçbir mesajı okumadım sadece konuyu acan kisinin dediklerine cevap veriyorum: siz neden yemiyorsunuz? bu soruya cevap verdiğiniz zaman konuyu acmanıza gerek kalmayacaktı zaten

Hep Amerikanın oyunları bunlar :)

Şaka bir yana bana mantıklı geliyor aslında uzakdoğu ülkelerine bakarsak saçları çok düzenli ve güzel saç yapısının büyük bir kısmını protein ve su oluşturuyor buda çok farklı bir bakış açısı tabi sadece düşüncem :) Türk Mutfağı Çin Mutfağı gibi olmalıdır demiyorum tabi canlı balık ahtapot fln yiyorlar o pislikler :S ama en azından yararı olduğu kanıtlanmış küçük canlılar yenilebilir.

Kucukken iyi bir karinca yiyiciydim tadi eksidir cogu bocegin.Ama simdi dusunmek bile midemin bulanmasina yetiyor.Bide sole dusunmek lazim nekadar pisirirseniz pisirin bunlar bocek sonucda pisliklerde yasayan canlilar tasidiklari bakteriler cok zararli olaiblir pisirseniz bile olmeyebilir...

Aslında arada sırada yiyiyorum istemedende olsa Elma alıyorum hiç bakmadan direk ısırıyorum arada sırada fark ettiğim olduğunda tükürdüğüm oluyor ancak,bazılarında farketmiyorum elma kurdu bol bol yemişimdir.bide küçükken çok haylaz bir çocuktum karınca bol bol yerdim gazınıda çıkartırdım.

Evet beyler doğru aslında 1 böcek sürekli beslenip protein vitamin vs. alır ve bizde böceği yeyip bütün topladığı proteini yemiş oluruz :D Pfff şakaydı beyler git gofret yew fişne suyu iç ne böceği ,D:

Kucukken iyi bir karinca yiyiciydim tadi eksidir cogu bocegin.Ama simdi dusunmek bile midemin bulanmasina yetiyor.Bide sole dusunmek lazim nekadar pisirirseniz pisirin bunlar bocek sonucda pisliklerde yasayan canlilar tasidiklari bakteriler cok zararli olaiblir pisirseniz bile olmeyebilir...

Entomophagy.

Bir de ben bocegin, ozellikle deep-fried halde olan yani yagda kizartilmis olan boceklerin yenilebilecegini dusunuyorum. Yenmemesi icin hicbir sakinca yok ve cogu bocegin besin degeri yuksek seviyedeyken.

Marcel Dicke abimizin yalancisiyim fakat dana etinden daha yuksek ve kaliteli oranda protein ihtiva ediyor diyordu kendisi bir konusmasinda. Soz konusu anlati/dinleti seysinin videosu da var hatta internet uzerinde.

Son olarak su agizlari sulandiracak fotografla bitireyim;
Cok da kotu gorunmuyor sanki? :D

scaled.php

Son düzenleme:
Back
Yukarı