Konuya son mesaj dışında pek yardım olabilecek bir mesaj atılmamış. Ben bu konularla yıllarca uğraşan biri olarak birkaç fikir belirteyim.
Öncelikle hayatta hiçbirşeyin kolay yolu yoktur. VG yapan biri olarak KOLAY yolla birşey elde edilemeyeceğini zaten öğrenmiş olmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Nasıl vücut kolay gelişmiyorsa, para da kolay kazanılmıyor. Her işin arkasında bir emek vardır..
Öncelikle bu işe de herşeyde olduğu gibi para kazanmak amacıyla başlasanız bile, zevk alacağınız bir alan seçmeniz lazım. Eğer blog sitesi açacaksanız birçok ücretsiz site mevcut (blogspot.com gibi). Yapmanız gereken tek şey uygun bir isim bulup bunu kayıt etmek ve isim.blogspot.com adı altında seçtiğiniz konuda günde en az 1 mesaj atarak blogunuzu güncellemek. Şöyle söyliyim bu adımı seçerseniz çok uzunca bir süre (en az 6 ay) maddi bir beklentiniz olmasın.
Eğer ben bu işi kafaya koydum ciddi olarak yapıcam diyorsanız, hafiften html öğrenin, gayet basit. 1 domain alın, ufak bir hosting alın. Şimdi domain ve hosting ne diceksiniz onu anlatiyim hemen.
Web sitesi yapmak kısaca mağaza açmaya benzetilebilir. Bir mağaza açmanız için önce isim hakkı almanız daha sonrada ürünleri satacağınız bir mağaza kiralamanız veya satın almanız gerekmektedir. İşte web işinde isim hakkı domain, mağaza alanı ise hosting oluyor. Yani
www.google.com bir domaindir, dosyaların bulunduğu sunucu ise hostingdir. Sizin 2sinide almanız lazım. Domainler 8 9 dolar civarı (yıllık), hostingler ise ihtiyaca göre değişir.
Konuda tavsiye edebileceğim bir site var Türkiye'de, o da r10.net (alakam yok, gayet seviyeli ve öğretici bir webmaster forumu). Oraya üye olursan ve yeni başlayanlar kısmını okursan zaman içinde birçok konuya hakim olursun. Ben ilk yaptığım siteyi counter-strike üzerine yapmıştım ve silahları falan tanıtmıştım. 4 ay acemiliğimi atmak amacıyla hobi olarak yapmıştım o siteyi ve 250 euroya satılmıştı 4 ayın sonunda. Herşeyde olduğu gibi bunda da yaşadıkça tecrübe ediyorsun olayları ve git gide sevmeye başlıyorsun ama şunu sakın unutma:
Kesinlikle kolay para değil, sonuna kadar hakedilmiş bir paradır ve ilgi ister..
Başarılar