Ara ara bu şekilde soru yönelteceğim sizlere ve cevaplar geldikten sonra sebebini açıklayacağım. Googleden baktım bulamadım. neden erken saatte yürümemiz gerektiğini yine v.g federasyonu tarafından atanan doç.dr fikri ERALP hocamızdan öğrenmiştik.
Flexor böyle bir soru sorduğuna göre demek ki erken saatte yürünmeli ama benimde bildiğim sabah 6.30 yarım saat ileri yada geri her hangi bir egzersiz yapmak kalbe ve dolaşım sistemine yüklenmek oluyormuş tavsiye etmiyorlar bende böyle bir şey okumuştum ama doğrusunu senden öğrenelim.
Sanırım kan şekeri düşük olduğu için vücut direk yağlara yöneliyor. Ama bu konuyu bende ayrıntılı olarak çok merak ediyorum. Katabolik etkinin uzaması olmaz mı bu?
Vücudun bir metabolik zamanlaması var ve belli saatlerde bazı organlar, bazı hormonlar daha iyi çalışıyor, belkide sabah erken saatte yüründüğünde yağ yakımını sağlayan etkenler daha yüksek performansla çalışıyor olabilir.. Ben de bilimsel cevabı merak ettim açıkçası.
Vücudumuzda fazla enerjiyi (yağları) yakmak için en uygun antrenman saati, kan şekerinin en düşük olduğu, kahvaltı öncesi. Bu saatlerde organizma zorlandığında, daha çok yağ yakma eğilimi gösterir. Bu aynı zamanda güne zinde başlamayı da sağlar. Ama bu egzersizler stresli ve zorlayıcı olmamalı.
Erken saate özellikle saat 05:00:00 ten önce aç karnına yürüyüşlerin vucuttan önemli sekilde yağ attığı kanıtlanmış. bu noktadan yolla çıkan araştırma ekibi hangi biyolojik işin bu durumu tetiklediğini ve serbes yağ asitlerinin kandaki artışını takip etmiş ve sonuca ulaşmış. bazılarımız bu saatte nasıl kalkarım yada uykuyu alamadık diyebilir saat 22 de yatmanız yeterlidir. 1 saat öğlen uykusuda iyi şekilde destekler. uyuma saat süresi yaşlandıkça kısaltılması gerektiğinide yine yapılan bilimsel araştırmalar doğrulamıştır. bebeklerin çok fazla uyuduğu bilinmekte fakat 60 yaş ve üzeri bir kişi için 4-5 saat uyku yeterlidi bu yaş aralığındaki metabolizmayı uyku modunda bırakmak tüketim ve sağlık açısından iyi değildir. neden erken saatte yürünmeli ve bu 23-05 aralığında vucutta ne oluyor dediğinizde cevap bu zaman aralığında salgılanan gh hormonu depo yağları serbest yağ asiti şekline çevirir ve atımı diğer depo şeklinden kat ve kat daha yüksektir. Sabah saatlerine kadar serbest yağ asiti olarak dolaşan bu yağlar atılmadığı için tekrar eski şekline geri döner. bu soruya çok yaklaşan arkadaşlarımızı tebrik ederim.