Ne yapmalıyım

hemen hemen aynı seviyede yağ oranımız ben bu seviyeye çekip clean bulka başladım senin içinde şuan öncelik hacim kazanmak olmalı en azından 5 6 ay clean bulk yap ondan sonra definasyona bakarsın

Teşekkür ediyorum cevaplarınız için ama mevcut yağ oranım beni hala rahatsız ediyo özellikle benim aldığım yağlar yan tarafıma gittiği için vücut üçgenden çok kare gibi duruyo buda beni rahatsız ediyo şuan diyet yaptığım için spora falanda hiç gidesim gelmiyo sanki boşuna gidiyomuşum gibi hissettiriyo bana çok değil önümüzdeki ayın ilk haftasına kadar devam etmek istiyorum bozmadan diyetimi sizce yüzde 12 lere çekebilir miyim?

Clean bulkta da yağlandığımızı bilmiyodum ben yinede yağlanıyomuşuz diyelim ki ben clean bulka yüzde 13 yağ oranında başladım 7 8 ay yaptım tahmini olarak kaç artar yağ oranım sizce bu benim beslenmeme falanda bakıyo tabi ki ama çok artma olur mu ve ay başına 1 kg kas alabilir miyim bu arada spora başlayalım tam 1 yıl oldu

Kardeşim yağ oranını dert etceksen baştan bu iş olmaz. Önce bulk yapılır kas kütlesi oluşturulur sonra bahar aylarında definasyon yapılır. Kas kütlesi oluşturmak istiyorsan birazcık yağlanmayı göze alacaksın. Bahar aylarına doğru zaten onları yakacaksın.

Sanırım birazcık yağla kafayı bozmuşum ben :D Peki şeyi sorucam yutupta berke lokmanhekim diye bi kanal vardı onu izlemiştim 1 yılda 8 kilo kas kütlesi kazanmış adam ve yağ oranı çok düşüktü diyet falan yapmamış o nasıl oluyor? Ve birde savaş cebeciyi izlediğim bi videosunda adam ben bulk önermiyorum diyor bulk yapmadan nasıl kilo alıcaz peki :D

Sanırım birazcık yağla kafayı bozmuşum ben :D Peki şeyi sorucam yutupta berke lokmanhekim diye bi kanal vardı onu izlemiştim 1 yılda 8 kilo kas kütlesi kazanmış adam ve yağ oranı çok düşüktü diyet falan yapmamış o nasıl oluyor? Ve birde savaş cebeciyi izlediğim bi videosunda adam ben bulk önermiyorum diyor bulk yapmadan nasıl kilo alıcaz peki :D
Klasik bulkttan bahsediyordur onun yerine clean bulk yapılabilir yani yağ oranını arttırmadan kas kütlesi kazanmak. Kalori ihtiyacının 200 kalori fazlasını alman gerekiyor bu da çok ince bir kalori hesabı gerektirir yani lokmalarını sayacaksın. Ben garantiye almak için 500 kalori fazlasını alıyorum mesela. O 200ü tam ayarlayabilecek kadar gram hesabı yapabilirsen clean bulk yap. Berkenin olayı da bu.

Klasik bulkttan bahsediyordur onun yerine clean bulk yapılabilir yani yağ oranını arttırmadan kas kütlesi kazanmak. Kalori ihtiyacının 200 kalori fazlasını alman gerekiyor bu da çok ince bir kalori hesabı gerektirir yani lokmalarını sayacaksın. Ben garantiye almak için 500 kalori fazlasını alıyorum mesela. O 200ü tam ayarlayabilecek kadar gram hesabı yapabilirsen clean bulk yap. Berkenin olayı da bu.
Kolay gelsin öğrenci olduğum için arada garsonluk işine gidiyorum 2 gündür üst üste gittim ve ilk gün yağlı olması gerek sanırım kırmızı et yedim ve 2 tane tam buğdaylı ekmek ertesi günde tavuk vardı büyük ihtimal o da yağlıydı bunları yesem de günlük almam gereken kalori miktarını geçmedim ama yinede karnım sanki büyümüş gibi hissediyorum sizce bi zararı olmuş mudur normalde yarın cheat yapıcaktım erteliyim mi sizce

Kolay gelsin öğrenci olduğum için arada garsonluk işine gidiyorum 2 gündür üst üste gittim ve ilk gün yağlı olması gerek sanırım kırmızı et yedim ve 2 tane tam buğdaylı ekmek ertesi günde tavuk vardı büyük ihtimal o da yağlıydı bunları yesem de günlük almam gereken kalori miktarını geçmedim ama yinede karnım sanki büyümüş gibi hissediyorum sizce bi zararı olmuş mudur normalde yarın cheat yapıcaktım erteliyim mi sizce
Ne yediğin çok önemli değil kaç kalori ve kaç gram protein aldığın önemli.

Ne yediğin çok önemli değil kaç kalori ve kaç gram protein aldığın önemli.
Eyvallah cevaplarınız için son bişey sorucam benim günlük yaklaşık almam gereken kalori miktarı 2700 dü Ramazan ayı ve onun öncesinden beri biraz biraz yaptım kalorimi her zaman kıstım ama yağlı proteinler falan tükettim 250 kısıyordum işte son 2 haftadır 500 kalori kısıyorum sizce çok mu birde aldığım karb sadece 200 gram pişmemiş bulgur sizce karb alımım çok mu az?En son ölçüldüğümde 73.8 kiloydum spora başladığımda zaten 68 kilo falandım şimdi yüzde 12 13 lere çekicem yağ oranımı 71 falan kalırım herhalde ben 1 yıl içinde sadece 3 kilogram mı kas kütlesi ekleyebilmişim :D

Back
Yukarı