Klasik bulkttan bahsediyordur onun yerine clean bulk yapılabilir yani yağ oranını arttırmadan kas kütlesi kazanmak. Kalori ihtiyacının 200 kalori fazlasını alman gerekiyor bu da çok ince bir kalori hesabı gerektirir yani lokmalarını sayacaksın. Ben garantiye almak için 500 kalori fazlasını alıyorum mesela. O 200ü tam ayarlayabilecek kadar gram hesabı yapabilirsen clean bulk yap. Berkenin olayı da bu.Sanırım birazcık yağla kafayı bozmuşum benPeki şeyi sorucam yutupta berke lokmanhekim diye bi kanal vardı onu izlemiştim 1 yılda 8 kilo kas kütlesi kazanmış adam ve yağ oranı çok düşüktü diyet falan yapmamış o nasıl oluyor? Ve birde savaş cebeciyi izlediğim bi videosunda adam ben bulk önermiyorum diyor bulk yapmadan nasıl kilo alıcaz peki
![]()
Kolay gelsin öğrenci olduğum için arada garsonluk işine gidiyorum 2 gündür üst üste gittim ve ilk gün yağlı olması gerek sanırım kırmızı et yedim ve 2 tane tam buğdaylı ekmek ertesi günde tavuk vardı büyük ihtimal o da yağlıydı bunları yesem de günlük almam gereken kalori miktarını geçmedim ama yinede karnım sanki büyümüş gibi hissediyorum sizce bi zararı olmuş mudur normalde yarın cheat yapıcaktım erteliyim mi sizceKlasik bulkttan bahsediyordur onun yerine clean bulk yapılabilir yani yağ oranını arttırmadan kas kütlesi kazanmak. Kalori ihtiyacının 200 kalori fazlasını alman gerekiyor bu da çok ince bir kalori hesabı gerektirir yani lokmalarını sayacaksın. Ben garantiye almak için 500 kalori fazlasını alıyorum mesela. O 200ü tam ayarlayabilecek kadar gram hesabı yapabilirsen clean bulk yap. Berkenin olayı da bu.
Ne yediğin çok önemli değil kaç kalori ve kaç gram protein aldığın önemli.Kolay gelsin öğrenci olduğum için arada garsonluk işine gidiyorum 2 gündür üst üste gittim ve ilk gün yağlı olması gerek sanırım kırmızı et yedim ve 2 tane tam buğdaylı ekmek ertesi günde tavuk vardı büyük ihtimal o da yağlıydı bunları yesem de günlük almam gereken kalori miktarını geçmedim ama yinede karnım sanki büyümüş gibi hissediyorum sizce bi zararı olmuş mudur normalde yarın cheat yapıcaktım erteliyim mi sizce
Eyvallah cevaplarınız için son bişey sorucam benim günlük yaklaşık almam gereken kalori miktarı 2700 dü Ramazan ayı ve onun öncesinden beri biraz biraz yaptım kalorimi her zaman kıstım ama yağlı proteinler falan tükettim 250 kısıyordum işte son 2 haftadır 500 kalori kısıyorum sizce çok mu birde aldığım karb sadece 200 gram pişmemiş bulgur sizce karb alımım çok mu az?En son ölçüldüğümde 73.8 kiloydum spora başladığımda zaten 68 kilo falandım şimdi yüzde 12 13 lere çekicem yağ oranımı 71 falan kalırım herhalde ben 1 yıl içinde sadece 3 kilogram mı kas kütlesi ekleyebilmişimNe yediğin çok önemli değil kaç kalori ve kaç gram protein aldığın önemli.