Ne yapmalıyım bilmiyorum?

Merhabalar. Foruma yeni üye oldum. Üye olmadan da arada girip forumları okuyordum. Şimdi bir problemim var ve sizin yorumlarınızı bekliyorum. Problem şu ki bundan bir sene önce diyetisyene gidip 10 ayda 53 kilo kadar kilo verdim. 110 kilodan 57 kiloya kadar düştüm (Bu arada boyum 165) Bu benim için hayalden daha öte bir rakamdı. Zira çocukluğumdan bu yana hep obezite ile mücadele etmiştim. Azmettim başardım. 10 ay boyunca tatlının tadını unuttum. Spor olarak sadece yürüyüş yaptım oda haftada 3-4 gün. Lakin o kadar kilodan sonra haliyle sarkmalarım oldu hele 57’yi gördüğümde zayıftım ama çıplak aynaya baktığımda gördüğüm görüntü hoşuma gitmiyordu.

Velhasıl tam korumaya girdim araya yaz tatili girdi abim nişanlandı sonra depresyona girdim antidepresan kullandım ve 2 ayda 6 kilo aldım. Şimdi o aldığım kiloları geri vermek istiyorum lakin 57 kiloda iken olduğum halide beğenmiyorum. Spora yazıldım ağırlık fitness yapmak için ama nasıl beslenicem hakkında bir fikrim yok. Zira istediğim vucuda sahip olmam için yapılan bir liste en az 2000 kalorilik bir liste ve ben diyet yaparken 1200 1300 ile diyet yapıyordum. Metabolizmam buna alıştı. Şaşırdım cidden ne yapmam gerektiği hakkında bir fikrim yok. Kilo almak istemiyorum. Yardımcı olabilecek fikir sunabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum

Öncelikle amacın kilo vermekse arkadaşın da dediği gibi günlük 500-600 kalorilik bir açık oluşturmalısın ve buna yakmış olduğun kalorileri de dahil etmelisin.
Makrolara gelecek olursak protein ve sağlıklı yağ ağırlıklı bir beslenme programını takip edebilirsin.Şekeri olabildiğince az tüketmeye çalış.

Ağırlık antrenmanlarını dozunda kardiyo ile de desteklediğin taktirde amacına ulaşacağını düşünüyorum.

Kalori ihtiyacınızı bulduktan sonra. Makrolarınızı ayarlayıp bunları sağlıklı besinlerden alırsanız istediğiniz hedefe ulaşabilirisiniz. Sabırlı olmayı da unutmayın
Teşekkür ederim. Sabrederim elbette.[DOUBLEPOST=1575573998][/DOUBLEPOST]
Öncelikle amacın kilo vermekse arkadaşın da dediği gibi günlük 500-600 kalorilik bir açık oluşturmalısın ve buna yakmış olduğun kalorileri de dahil etmelisin.
Makrolara gelecek olursak protein ve sağlıklı yağ ağırlıklı bir beslenme programını takip edebilirsin.Şekeri olabildiğince az tüketmeye çalış.

Ağırlık antrenmanlarını dozunda kardiyo ile de desteklediğin taktirde amacına ulaşacağını düşünüyorum.
Teşekkür ederim. Dozunda kardiyo haftada 2 kere spordan sonra 20 25 dk sizce nasıl?

Teşekkür ederim. Sabrederim elbette.[DOUBLEPOST=1575573998][/DOUBLEPOST]
Teşekkür ederim. Dozunda kardiyo haftada 2 kere spordan sonra 20 25 dk sizce nasıl?
Haftada kaç gün gittiğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.Spora haftada 4-5 gün gidiyorsan 2-3 gün kardiyo bence ideal.Kardiyo yapmadığın günler antrenman sonu karın çalışabilirsin.

Ek olarak kardiyolarını HIIT kardiyo ile çeşitlendirmeni tavsiye ederim.Yağ yakımını arttırdığını iddia eden araştırmalar var..

Haftada kaç gün gittiğine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.Spora haftada 4-5 gün gidiyorsan 2-3 gün kardiyo bence ideal.Kardiyo yapmadığın günler antrenman sonu karın çalışabilirsin.

Ek olarak kardiyolarını HIIT kardiyo ile çeşitlendirmeni tavsiye ederim.Yağ yakımını arttırdığını iddia eden araştırmalar var..

Haftanın 5 günü spor yapıyorum 3 gün alt beden 2 gün üst beden çalışıyorum. Üst beden çalıştığım günler spor sonrası 20 25 dk eliptik bisiklete biniyorum. Şu an hafif toparlanma hissediyorum. Ama yaptığım diyet 2000 kalorilik fazla kalori alıyorum gibime geliyor. Hala tartılmadım.

Haftanın 5 günü spor yapıyorum 3 gün alt beden 2 gün üst beden çalışıyorum. Üst beden çalıştığım günler spor sonrası 20 25 dk eliptik bisiklete biniyorum. Şu an hafif toparlanma hissediyorum. Ama yaptığım diyet 2000 kalorilik fazla kalori alıyorum gibime geliyor. Hala tartılmadım.
Dikkat ediyorsanız yavaş yavaş gelişme göstereceğinizi düşünüyorum. 2000 kalori o kadar da fazla degil, sadece sizde biraz takıntı oldugunu ve bu yüzden biraz olumsuz düşündüğünüzü var sayıyorum.(Merak etmeyin ben de öyleyim:))
Metabolizmanızın 1700-1800 civarı yaktığını, sporunuzu ve de günlük hareketinizi hesaba kararsak 600-700 kalori yaktığınızı düşünüyorum. Haftada bir sabahları aç karnına tartılırsanız nasıl ilerlediğinizi görebilirsiniz.

Dikkat ediyorsanız yavaş yavaş gelişme göstereceğinizi düşünüyorum. 2000 kalori o kadar da fazla degil, sadece sizde biraz takıntı oldugunu ve bu yüzden biraz olumsuz düşündüğünüzü var sayıyorum.(Merak etmeyin ben de öyleyim:))
Metabolizmanızın 1700-1800 civarı yaktığını, sporunuzu ve de günlük hareketinizi hesaba kararsak 600-700 kalori yaktığınızı düşünüyorum. Haftada bir sabahları aç karnına tartılırsanız nasıl ilerlediğinizi görebilirsiniz.
Kesinlikle takıntılıyım. Çünkü çok kilo verdim ve eski halimi düşününce bile aklım çıkıyor diyebilirim. Rakamlara çok önem veriyor olabilirim. Şu an aynaya bakınca kendimi iyi hissediyorum ama tartıda 60 üstü rakamları görünce sanki çook kiloluyum gibi geliyor. Birde diyette yemediğim kadar yediğimi düşününce endişe duyuyorum. Pazar günü tartılıcam umarım işe yarıyordur. :innocent:

Back
Yukarı