Ne kadar yağ alıyosunuz Kuruyemiş

Beyler daha önce böyle bi konuya rastlamadım definisyondada bulktada önemli olan kaloridir ve yağlar bunların büyük kısmını karşılar günlük ne kadar yağ alıyosunuz ve nelerden alıyosunuz

Ben 50 gram kuruyemiş 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı zeytin yağı ıla karsılıyorum

ağırlık günlerinde yaklaşık 40gr kadar yağ alıyorum çoğuda fındık ve leblebiden geliyor. Ha birde yumurta sarısı tabiki

10 yumurtadan 50g
50g civarıda kuruyemiş tüketimim var oradan da 25g
Bunların dışında 1-2 yemek kaşığı tereyağı tüketimim var ortalama 20g da buradan geliyor.
100g civarı her gün sabit.

6-8 yumurtadan 30-40 gr
3-4 çay kaşığı ev yapımı fıstık ezmesi 10 gr
800 ml yağı alınmış günlük süt 10-15 gr
Biraz Zeytinyağı 5 gr

55-70 gr arası değişiyor

ağırlığım kadar gr almaya çalışıyorum, 10 gr yumurtadan ,40 gr fıstık veya fıstıkezmesinden , kalan 40 gr peynir ve etten.

Beyler yağın ne gibi faydasi var ki vücut icin aliyoruz? Sade karbonh. Ve protein ile beslenmek yetmezmi?
Yağlar bir çok metabolik olayın devam etmesi için olmazsa olmazdır.
Vitaminlerin kullanımı, hormon üretimi (testoteron ve GH ne kadar önemli biliyorsunuz) ve enerji için sağlıklı yağlara ihtiyaç duyuyoruz. Bunun yanında supplement olarak balık yağı bile alınır. Bir sürü faydası var. Araştırmanızı öneririm.
Faydalı yağ kaynakları olarak yumurta sarısı, kuruyemiş ve zeytinyağı tercih edebilirsiniz. Aşırıya gerek yok ama günlük almanız gereken yağı mutlaka almalısınız.

Yağlar:
Yağlar vücuda enerji sağlamanın yanı sıra, yağda çözünebilen vitaminlerin kullanılmasında önemli bir role sahiptirler. Eğer vücuda yağ alımı fazla olursa, bunun performansa olumlu bir yansıması olmaz. Yağ alımını dengede tutmak gerekmekte, bu sebeple aşırı yağ içeren yiyeceklerden (mayonez , kaymak, cips, vb.) uzak durmakta; katı yağlar (margarin, tereyağ) yerine sıvı yağları (zeytinyağı) tüketmekte ve sütü yağsız tercih etmekte fayda olduğu söylenmektedir.(alıntı)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
Yukarı