Ne Kadar Harcıyorsunuz?

hedo84

Üye
Arkadaşlar bu sporu yaparken ayda ne kadar paranız gidiyor
yani hem yemeklere hem supplement olarak aşağı yukarı maliyet nedir sizler için:)

Ayda 70 salona
Günlük 500 gram tavuk yumurta sebzesi loru bademi bulguru 300-350 yemeklere
Suplement almıyorum (para kalmıyor)
400 felan ortalama

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Amacım sadece ama sadece spor yapmanın cebe de fayda getirdiğini göstermek olacak. Lütfen farklı taraflara çekmeyin yazımı. Anonim hesabım, bu yüzden ego kasıyor falan diye düşünmeyin.
Spordan önce yıllık 40.000 Tl masrafım varken, şimdi 17.000 Tl masrafım var. Kısa vade düşünüldüğü zaman spor yapmak pahalı gibi gelse de uzun vadede ciddi manada karlı bir iş oluyor arkadaşlar. Deneyin göreceksiniz.

ayda 100 salona.
Toplam beslenme 700-800 tl falan bütün mutfak harcamalarım.
Suplementler ise aylık olarak hesaplayayım. işte multipower 2kiloluk whey alıyorum 260 tl falan olmal (2 aylık)ı. yine multipower formula 80 alıyorum 500 gram falan o da 80 tl(1 ay yetiyor), multipower bcaa alıyorum 120 kapsül (her türlü sporda 6 kapsül kullanılıyor) 95 tl falan. 1.5 ay falan gidiyor ortalama. multipower l-karnitin 20 tüp olan 140 tl bu da aylık diyebiliriz.
kısa bir hesaplama ile suplementler aylık
130 tl whey + 80 tl complex + 60 Bcaa+ + 140 tl l-karnitin. 410 tl falan suplement tutuyor ki daha kreatin vs işlerine girmedim.
Bir de işin hap kısmı var

Solgar vm2000 50 tl + Solgar korean ginseng 60 tl + Solgar Omega 3 70 tl falan + melatonin 40 tl Toplamda AYLIK olarak 220 totalinde tutuyor ki muhtemelen magnezyum falan eklenecek bi listeye daha. Burada en kritik bulduğum omega 3 ve melatonin. fakat çoklu kullanımında ne olur bir fikrim yok.
1400 tl bütün masraflar tutuyor.

Ayda 1430 tl * 12= 17.000 Tl yapıyor yılda.
normalde büyük bir para denilebilir. Ama spordan önceki yaşantımı anlatayım.

1- Her hafta sonu mutlaka alkollü bir mekana çıkardım. o gün ortalama yeme içme cart curt 300ü net bulurdu. ayda 4 defa bunu yapmak 1200 tl yapıyor. Şimdi dışarı çıktığımda 2 haftada bir en fazla 2 kadeh kırmızı şarap içiyorum, geri kalanda da evde pineklemiyorum ama kahve falan içiyorum. ilk başta yadırganıyor sonraları alışıyor insanlar. çok takmayın.
2- Sürekli dışardan yemek yerdim, toplam beslenmeye şu an 800 verirken o zaman 1500 tl veriyorumdur rahat.
3- eve her ay içki stoğu yapardım. Bunun da ortalama 500-600ü vardır rahat.
Benim için ciddi manada ekonomik oldu bu olay. Fiyatlar minumum fiyatlardır bu arada, hangevor kafasını yaşayanlar bilir, bir gecede 1000 tl bile bırakılabilir yani duruma göre.
4- abur cubur arkadaşlar. bu da farkında olmadan para bayıldıgımız bütün alan. Bunu normal yemenin içerisinde soktum zaten ama ayrı yazma amacım da bu. Bu olayı da tamamen bitiriyorsunuz. Kuru erik ve badem ceviz vs. o da tane ile yenildiği için sıkıntı olmuyor bütçeye.

Minumum olarak hesaplayalım
1200 + 1500 + 600: 3.300 TL yapıyor aylık. Yıllık ortalamaya vurdugumuz zaman 40.000 tl yapıyor yıllık masrafım.

Son düzenleme:
Ben o şekil hiç hesaplamadım ama parfümüm, saç bakım kremlerim, beslenmem ve supplementlerle ayda 3.000 lirayı buluyor. Ama paranın çoğu yurtdışından getirdiğim, Türkiyede olmayan supplementlere gidiyordu.
Ama bunlar nüanslar tabi. Hatırlıyorum, küçükken kick boksa başladığımda , beraber çalıştığım Türkiye şampiyonu olan karateci çocuk yoksul bir çocuktu. Bazen otobüs bileti parasını denkleştiremediği için salona gelemezdi(Salon kamu kurumuna ait ücretsiz bir salondu). Ben de memur çocuğu olarak çok iyi beslenemesem de, hiç bir takviye alamasam da başarılı olmuş dereceler almıştım.

Ama Body tabi parasız olacak bir spor değil. Teknikten ziyade estetiğe önem verildiği için, haliylen beslenme önemli oluyor. Ama yine de ortalama bir gelirle ve iyi bir çalışma ile belli bir seviyeye gelinebilir ki, eminim ki çoğu kişi de bunu istiyordur. Mr Olympia hedefleyinin olacağını sanmıyorum aramızda:)

Öğrenciler icin bu iş hiç karlı değil normalde eve zaten anne baba alırken simdi ek yedigim icin bende alıyorum zarar yine öğrencilere :D

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back
Yukarı