Re: hıoz konusu
mixtape dedi:
Arkadaşlar bilmediğiniz konularda yorum yapmayalım
hız kazanmak %90 genetikir geri kalan % 10 luk kısmı geliştirebilirsin . Yaptığın spor branşının özelliklerine göre çalışmları yapman lazım birde hangi dönemdeysen ona göre
bir basketbolcu sezon öncesinde atletizm pistinde çalışma yapabilir ama sezona yaklaştıkça çalışmlar basketbol sahasında yapılır.
örneğin sezon içinde olan bir basketbolcu 20-30 metre arasında sprintler atarak sürat motorik özelliğini geliştirebilir. uzun bir konu bu kitaplardan araştırman daha mantıklıı anlatmakla yazmakla olmaz
bilmediğiniz konular derken benimi kastettin bilmiyorum ama beni kastettiysen anlatayım;
Tabiki doğru söylemişsin hız genetiktir ama,,,
sadece genetikle kalmaz,,
iyi bir antreman progarmı ile genetik olarak mağlup başladığın işte galip durumuna geçebilirsin....
gelelim bilgi konusuna almanyada yaşadığım dönemlerde Borussia Mönchengladbach altyapısında ve çeşitli amatör semi-amatör kulüplerde oynadım.Bu zaman tamda benim ergenlik dönemimin başlangıcıydı.
benim kulüpteki diğer elemanlara göre tek eksiğim fizik-kondüsyon du.,,
ve ben o meşhur alman disiplini eşliğinde özel olarak şuanda süper ligdeki futbolcuların yapmadığı fizik-kondüsyon antramanı yaptım..Bu adamlar benim alt bacak üst bacak ölçülerimi alıp not ediyorlardı,,
almanyada futbolla ilgili olanlar bilir orada futbolcuların idmanı resmen komando eğitimi
Orada bulunan küçük ormancıklarda belirlenmiş ağaçlar arası tempo koşuları v.s..
koşmaktan kusucak hale gelmeme rağmen hala koştururlardı...
Ve sen beni kastettiysen büyük oranda yanıldın
bugün tüm futbol adamlarının dediği gibi türk futbolunun tek eksiği yetersin antreman,,yoksa yetenek var..
bana nemi oldu?,,,,
ailesel sebeblerden dolayı türkiyeye geldik futbol hayatım bitti,,,bir süre okul atletizm takımında yer alıdm ve en sonunda bb ye başladım........