Mutant tavuklar

Merhaba arkadaslar , bu gun size yeni kesfettigim bir seyi anlatacagim.

Nerdeyse hepimiz ucuz ve kaliteli protein kaynagi oldugundan bolca tavuk gogsu tuketiyoruz. Gecen gun tavuk gogsunu temizlerken ( uzerindeki beyaz cizgi gibi olan seyleri ) igrenc bir koku aldim ve elime aldigimda resmen curuk bir seyi tutuyor gibi hissettim. Midem bulandi ve 2 gundur tavuk yemiyorum. Anneme sordugumda onun sinir oldugunu soyledi ama cok mantiksiz gelmisti. Arastirdim ve bunun bozuk kas dokusu oldugunu ogrendim. Yani biz protein alirken birakin kaliteli proteini , bozuk protein aliyoruz. Arastirmaya devam ettim ve bu tavuklarin %225 daha yagli oldugunu ogrendim. Ayni zamanda bu tavuklar civciv olarak geliyormus ve 40 gunde tavuk oluyormus. Bu 40 gun boyunca hic durmadan yem yiyormus ve hic karanlik gormuyorlarmis. Yani biz tavuk degil ; uyumayan , hareket etmeyen , sadece kesilmek ve yenilmik icin yaratilmis , genetigi bozuk acayip yaratiklar yiyoruz. Belki de su anda bizim kaslarimiz bile o sekilde bozuk dokulara sahip. İnanmayan , sacma bulan arkadaslar mutlaka arastirsinlar.

Peki ne mi yapalim ?
Bir cogumuz her gun koy tavugu kesme luxune sahip degil. Cogumuzun da bildigi gibi bizim protein alma amacimiz , onu aminoasitlerine parcalayip gerekli olan aminoasitleri tekrar bir araya getirerek kas dokusu olusturmak. Cogumuz bitkisel proteinlerin gereksiz , yetersiz oldugunu dusunuyor. Neden ? Cunku gerekli olan tum aminoasitleri icermiyorlar. Peki kim demis ki tek bitkiyi yemek zorundasiniz ? Elimizde 100 lerce bitki turu var tuketebilecegimiz. Bunlarin aminoasit profillerini inceleyip , eksik olanlari baska bitkilerden saglayabiliriz. Boylece essensiyel aminoasit dedigimiz vucudumuzun kendi uretemedigi aminoasitleri karsilamis oluruz. Karsilayamasak bile sanirim mutant tavuk yemekten iyidir.

Back
Yukarı