Diğer Musclemag International
Bence son dönemde yabancı vücut geliştirme dergilerinde bir kalite düşüklüğü var, beni ancak Arnold sayıları keyiflendiriyor, Muscle Fitness'ın eski sayıları daha fazla keyif veriyordu bana, artık fazla ruhsuz geliyor.
Flex'te öyle, 3-4 pro'nun idman rutini, aşırı bol supplement reklamı ki bir o kadar da yeni supplement övgüleri ve pompalaması.
Musclemag Kanada menşeili bir dergi, eski vücut geliştirmeye çok daha fazla önem veriliyor, daha espirili kendisiyle dalga geçen ve tarafsız bir yaklaşımı var.
IFBB dışındaki yarışmaları da haber yapıyorlar, mesela 2 sene önce hayat bulan Pro Leauge ve daha öncesinde WBF yarışmalarını yayınlıyorlardı.
Sahibi dürüst ve sevilen bir yayıncı Robert Kennedy.
Sporcu roportajları (profiles) çok zevkli, hele ki eski efsanelerle yaptıkları söyleşilere bayılıyorum.
Daha öncesinde ise, Natural Muscle Development vardı, o dergiyi çok seviyordum, çok reklam içeriyordu, Twinlab isimli supplement firmasının dergisiydi ama Rick Wayne ve Mike Mentzer'ın yazıları vardı, doğal vücutçuların rutinlerine yer verdiği için çok daha uygulanabilir idmanlar içeriyordu, sevdiğim bir dergiydi ama uzun ömürlü olamadı.
Sonuç olarak alternatif dergileri daha çok seviyorum ve şu andaki dergilerin durumunu beğenmiyorum tıpkı müsabakaları beğenmediğim gibi...