Multivitamin kullanamak zararlı mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dumur
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dumur

Üye
Merhaba arkadaşlar forumu offline olarak bir süredir takip ediyorum ancak üye olmak bugün nasip oldu.

Size sormak istediğim gelişigüzel alınan multivitaminlerin bünyeye bir zararı varmıdır?

Ben 8 aydır VG sporu yapıyorum şuana kadar herhangi bir supplement kullanmadım Solgar WM 75 adlı vitamin haplarında aldım dün ve bugün kullanmaya başladım.

Teşekkürler hocam ağzımda hafif bir acı tad oluştu bu normal mi ?

bu hapların faydasını nezaman görebilirim hapı aldığım gün mü yoksa bir süre kullandıktan sonra mı ?

Bu konular hakkında bilginiz varsa cevaplarsanız sevnirim.

Ağızda her ürün farklı bir tat bırakabilir.Bunu en aza indirmek için hapı atar atmaz hemen su içersen dil üstünde kalma süresi azalır ve tadını çok az alırsın.Multivitaminler vücuda destek olarak alır.Beslenmedeki vitamin eksiklerini gidermeye veya takviyeye yarar.Sen bunların yararlarını gözle gözlemleyemezsin.

Zaman olarak vitamin kullanımını kısıtlandırmalımıyım ? yazi uzun sürler kullansam bir zararı olur mu ?

Sabahları (pek tercih etmem ama ya da en geç öğlenleri) tok karnına ve bol su ile bir hap aldığında bir problem teşkil etmez. aksine diyet yapıyorsan vücudunu destekler. ben kullanıyorum mesela. daha önce de yazdığım gibi bahar aylarına kullanmak en mantıklısı. kışın ve yazın ortasında birkaç ay boyunca bırakıp böbrekleri de dinlendirmek lazım:)

Zaman olarak vitamin kullanımını kısıtlandırmalımıyım ? yazi uzun sürler kullansam bir zararı olur mu ?

direk olmasada dolaylı yoldan zararını görürsün ki oda şöyle olur..vucudunda vitamin üreten yararlı bakteriler vardır bu bunlar vitamin sentezlerler eğer sen dışardan almaya başlarsan bunların üretimi yavaşlar dışarıdan bağımlı olmak gibi kendi ihtiyacını karşılayamaz haline gelirsin o yüzden arada bırakıp tekrar başlayabilirsin..

direk olmasada dolaylı yoldan zararını görürsün ki oda şöyle olur..vucudunda vitamin üreten yararlı bakteriler vardır bu bunlar vitamin sentezlerler eğer sen dışardan almaya başlarsan bunların üretimi yavaşlar dışarıdan bağımlı olmak gibi kendi ihtiyacını karşılayamaz haline gelirsin o yüzden arada bırakıp tekrar başlayabilirsin..

Anladım teşekkürler hocam 1 ay alıp 1 ay versem uygun olur mu ? sizin uyguladığınız bir zaman çizelgesi var mı ?

hangi bakterilermiş bunlar detaylı bilgi verebilirmisin?

Vitamin Üretimi Probiyotik bakteriler bağırsak florasında yeterli sayıda bulunduklarında, vitamin ve amino asit sentezledikleri belirtilmiştir. Bu bakterilerin ürettiği vitaminlerin en önemlileri, tiyamin (B1), riboflavin (B2), piridoksin (B6) ve naftokinin (K)’dır. Bir araştırmada, B. bifidum’un bağırsak florasında bulunduğunda, bağırsaklarda B6 vitaminin %400 artığı belirtilmiştir.
Kaynaklar:
1-Probiotics in the new millenium.Vaughan EE,Mollet B Narhrung 1999 Jun 43:3 148-53
2-Consideretions for use of probiotic bacteria to modulate human health. Sanders ME J Nutr 2000 Feb 130:2S Suppl 384-390
3-Probiyotik Sunumu, Tbp.Murat PINAR, 10/10/2002
4- H.M. Timmerman, C.J.M. Koning, L. Mulder, F.M. Rombouts, A.C. Beynen (2004). Monostrain, multistrain and multispecies probiotics- A comparison of functionality and efficacy, International Journal of Food Microbiology, 96, 219– 233
5- Robert Penner, Richard N Fedorak, Karen L Madsen (2005). Probiotics and nutraceuticals: non-medicinal treatments of gastrointestinal diseases, Current Opinion in Pharmacology, 5(6):596-603.

ayrıca bu sitede de her vitamin için bütün özellikleri ve sporcu açısından önemide yazılmıştır...

http://www.vucutbilim.com/beslenme/beslenme-grafigi/98-vtamnler.html

Back
Yukarı