Weider Nutrition International Inc., halen ABD başta olmak üzere Kanada, Almanya, İspanya, İngiltere, Güney Kore ve Güney Afrika olmak üzere 6 farklı ülkeden dünya
geneline hizmet vermeye devam etmektedir. 1995 yılında İspanya’nın Madrid şehrinde Weider İspanya Grubunu kurarak Avrupa’ da Weider’ a ait ilk üretim tesislerini devreye sokan böylece Avrupa’ya daha fazla hizmet vermek isteyen Weider Nutrition International Inc., Weider Victory Endurance ürün sınıfları ile özellikle vücut geliştirme ve performans + dayanıklılık gerektiren spor branşlarına hitap eden sporcu gıdalarını üreterek Avrupa pazarına girdi. Avrupa pazarının büyüklüğü ve Amerikan ürünlerine olan talep Weider Nutrition International Inc.,’nın 1997 yılında İngiltere’ nin Londra şehrinde ikinci merkezini Weider Group Ltd. olarak kurmasında en büyük etken olmuştur.
Aynı amaca yönelik, Temmuz 1998’de de Almanya – Hamburg merkezli Multipower, Multaben ve Champ & mdasho gibi markaları üreterek Avrupa pazarına hizmet veren Haleko Hanseatisches Lebensmittel Kontor GmbH firmasını satın aldı. Yaklaşık 3 sene hizmet verdikten sonra 2001 tarihinde bir Hırvatistan firması olan Atlantic Grupa D.D. firmasına sattı. Sonrasında 2003 tarihinde Almanya – Hamburg merkezli kendi ismi ile Weider Germany GmbH firmasını kurarak Weider İspanya ve Weider İngiltere’den sonra Weider Almanya olarak Avrupa’nın üçüncü merkezini Hamburg şehrinde kurdu.
Weider Almanya, sporcu gıdalarında Global Line, Body Shaper Line ve Just Fight Line olmak üzere 3 ana grupta toplamda 100’ün üzerinde farklı ürünün üretimini yaparak Almanya’dan Orta Doğu ülkelerine Hindistan’dan Malezya’ya kadar hizmetine devam etmektedir. Özellikle Weider Germany GmbH firmasının 2008 ve 2012 yılları arasında gösterdiği satış hacminin büyüklüğü Weider Almanya’nın Avrupa’nın genel merkezi olmasına neden olmuştur
Bu yazıda gördüğün gibi weider 'Markası' geyet köklü ve kalitelidir bir dönemde Multipower markasının üretimi yapıldığı markayıda satın aldığını görüyoruz fakat 'Kalite' konusuna gelirsek Multipower gerçekten çok kalitelidir. Ben şuan Multipower markasını tercih ediyorum gerçekten ucuz bir fiyattan elime geçiyor ama tercih etmemdeki asıl önemli etken değil fiyat/performans etkeni. Gerçekten çok kaliteli ve güvenilir bir markadır Multipowerda. Weider la Multipower aynı hammaddeyi kullanıyor muhabbetide yazıyı okuyunca anlamışssındır zaten aynı hammaddeyi bırak ikiside bir dönem aynı fabrikadan çıkmış.Kısacası Multipowerla Weider arasında kalanlar bana kalırsa gerçekten şuan Multipower daha iyi. Neden derseniz Multipowerda protein oranı %80 weider da %77 civarı olması lazım (bu yüzdeler whey için izole için değil) ve şeker oranı weider de multipower ın gerçekten iki katı daha fazla. Tercih sizin ama hangisi daha ucuzsa onu tercih edebilirsin gene.