Muhabbet Kuşları

Muhabbet kuşları ile ilgili size uygun olan

• Bende var çok seviyorum

Votes: 0 0,0%
  • bende var keşke almasaydım

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    4
Türkçemizde Muhabbet kuşu İngilizcede Budgerigar Bilimsel adı ile Melopsittacus undulatus
bu tür ile ilgili ne düşünüyorunuz

http://tr.wikipedia.org/wiki/Muhabbet_kuşu
türün uzunluğu ortalama 19 cm'dir
Erkek muhabbet kuşları dişilere nazaran daha hareketli ve konuşkan olurlar
Muhabbet kuşları ortalama 1 yaşında iken ergen olur. Dişi muhabbet kuşları 4-5, erkekler ise 5-6 yaşından sonra çökerler. Muhabbet kuşları ortalama ömrü 9-11 yıl arasındad.
Evcil hayvan olarak evlerde beslenen muhabbet kuşları yavruyken alınıp, sevgiyle büyütüldüklerinde kafes dışında uzun süreli tutulabilirler. Öğretilen basit kelimeleri taklit edebilir, elle beslenebilirler. Oldukça sıcakkanlı bu hayvanlar bazen gürültücü ve yem yerken fazlaca dağınık olabilirler. Bu davranışlar kuşun stresli olmasından ya da kızışmış olmasından kaynaklanabilir

bu tür benim çok küçükken tanıştığım kardeşim doğumu ile veda ettiğim bir türdür.bir iki sene önce dişi almıştım bir kaç talihsizlik sonucu da gitti.
ama köyden dönüşte bir tane mavi erkek aldım tahminen 7-8 aylık çok tatlı br şey. aynı küçük çocuk gibi doğru düzgün kafeste bırakmıyorum evde ne kadar çiçek varsa hepsini dişledi. yemeklerime hep ortak çıkıyor. çok kıskanç yanıma yabancıları yaklaştırmıyor.ağırlığına göre çok güçlü:D manevi çocuğum benim.

evlense çocuğu olacak:) hala bir isim bulamadım. para bulduğum zaman ona bir dişi alacağım
2705929355fa2554187o300.jpg

budgiewbpkc072.jpg

büyük boy bir topluluk resmi
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/34/Melopsittacus_undulatus_flock.jpg

Savasci, surekli konu disinin dahi disinda sayilabilecek anketler aciyorsun, bu yuzden yeni baslik acarken anketli acma aliskanligindan bir an once vazgecemeni rica ediyorum, zira forumun islerligine hayati olmayan anketler sekte vuruyor. Anlayisin icin tesekkur ederim.

Back
Yukarı