Muay thai 3 gün yeterli olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan medi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

medi

Üye
Merhaba,
Aslında google'da ve forumda bu konuyla ilgili araştırma yaptım ancak yeterli düzeyde aradığım cevabı bulamadım. 1.71 boyunda 61 kiloyum. Fitness'a başlamadan önce (6 ayı biraz geçti) 53 kiloydum. Kilo almamla vücudum gelişmeye başladı. Şimdi tozda kullanıyorum artık. Ancak muay thai'ye başlamak istiyorum.
öncelikle muah thai antrenmanları haftada 3 gün olacak. Ben ise haftada 5 gün fitness yapıyorum. muay thai antrenmanlarının ne derece sert olduğunu bilmediğim için kuvvet açısından bir azalma yaşarım gibi gözüktü gözüme.
Yani haftada 5 gün fitness yerine haftada 3 gün muay thai yapmak arasında gidip geliyorum. İkisinin de farklı sporlar olduğunun farkındayım. Sonuçta muay thai'de kendimi korumayı öğrenicem ve kondisyon açısından daha iyi olacağım. Ancak kuvvet açısından şu sorumu yanıtlamanızı istiyorum;
5 gün fitness mı ? 3 gün muay thai mi?

Ben tam 1 sene yaptım benimde boyum kilom hemen hemen seninkiyle aynı 2 Ayda kondisyonum %100 oldu rahat 75 80 şınav çekiyorum 200 yakın mekik 20 zorlarsam 25 barfiks çekiyordum kuvvetten hiçbir şekilde kaybın olmaz tam tersine kendi vücut ağırlığınla çalışmak her zaman daha iyidir.
Fitness yapma demiyorum sana ama vücut ağırlığınla çalışmayı huy edin kesinlikle faydasını göreceksin.

Babacan o şekilde kutle kayıp edebilirsin vücut sürekli çalışıyor kas yakarsin vücut dinlendikce kas geliştirir bence dinlendir yoksa dayanamaya bilirsin yorgun dusersin agirliklarin düşe bilir

Back
Yukarı