Mr sonucu

Arkadaşlar salı günü sırt programımdan sonra kalçamın çevresinde farklı karıncalanma tarzı bi kaç duyu hissettim.Perşembe günüde devam etmesinden ötürü direk ortopedi bölümüne gittim.Doktor mr sonucunu görmeden spor yapmamam konusunda uyardı .Mr çektirdim sonucuna bilgisayardan bakan doktor bişey görünmüyo fıtık yok 3-4 gün deadlift squat yapma zorlamıssın belini dedi ekstradan bi süre bu egzersizleri kemerle yapmamı önerdi.Bugün mr raporunu aldığımda sonuç kısmında (L4-L5 diskinde diffuz bulging ve dural keseye minimal bası) yazdığını gördüm.İnternette forumlarda bi sonuç bulamadım doktor beyde bugün yılbaşı olduğundan dolayı izinliydi.Bu yazı hakkında bilgisi olan bunu yaşayan var mı.Hafif sızı, karıncalanma 3-4 güne geçer mi bu sırada antremanlara ara vricem tabiki.Yoksa maalesef doktorum mr a bakıp yanlış teşhs mi koydu anlık olarak fıtık başlangıcı evresinde miyim ? Teşekkürler

Geçmiş olsun diffuz bulging fıtık demek fakat minimal bir basıdan bahsedildiği için doktor muhtemelen seni gereksiz heyecanlandırmak istememiş ki haklı da sorun edecek birşey yok. Yani Mr sonucunda omurganın lombar bölümünde 4. Ve 5. Disk arasındaki süspansiyon görevi gören yumuşak yastıkçık sinire hafifçe dokunmuş ve sen de karıncalanma olarak hissetmişsin. Bundan sonra deadlift ve squad yaparken belini doğru şekilde tuttuğundan emin ol ve kemeri ihmal etme çünkü belirli bir yükten sonra istesende doğru şekilde tutamazsın belini. Tekrar çok geçmiş olsun.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun diffuz bulging fıtık demek fakat minimal bir basıdan bahsedildiği için doktor muhtemelen seni gereksiz heyecanlandırmak istememiş ki haklı da sorun edecek birşey yok. Yani Mr sonucunda omurganın lombar bölümünde 4. Ve 5. Disk arasındaki süspansiyon görevi gören yumuşak yastıkçık sinire hafifçe dokunmuş ve sen de karıncalanma olarak hissetmişsin. Bundan sonra deadlift ve squad yaparken belini doğru şekilde tuttuğundan emin ol ve kemeri ihmal etme çünkü belirli bir yükten sonra istesende doğru şekilde tutamazsın belini. Tekrar çok geçmiş olsun.

Hocam ilginiz için teşekkür ederim.Normalde kullandığım ağırlıklarda formumda çok çok iyidir .Sanırım sumo deadlift in arkasında barbell row yapınca belim sinyal verdi.Bu karıncalanma 3-4 gün içinde kendi kendine geçer mi yoksa 3-4 hafta bu hissi duyar mıyım bi fikrin var mı ?

Rica ederim amacımız yardımlaşmak bilgi paylaşmak. İki harekette de bent over pozisyonu yani kalçayı iyice çıkarıp beli içeri gömmek çok önemli. Formunuz tabii ki iyidir ama tedbiri elden bırakmamak lazım.

Merkez bölgeni yoracak egzersizlerde yüklenmeleri çok hızlı yapma. Form her zaman önceliğin olsun.

Son durum olarak belimdeki his geçti gibi gün içinde bi iki hissediyorum o kadar antremanlarda hiç hissetmiyorum.Kalçadaki histe geçti gibi yani durumum gayet iyi doktorda bi sakatlık durumun yok içini rahat tut antremanlara ara vermene gerek yok ama için rahat etsin istersen 1-2 gün araver ayrıca, arka tarafın gayet sağlam dedi.

Back
Yukarı