motivasyon gerek

nidalee

Üye
Sanki yapamayacağım başaramayacağım gibi bir his var içimde. Artık böyle yaşamak istemiyorum spora gidiyorum yemek yemeğe korkar durumdayım. Her gun tartiliyorum biliyorum tartilmamam gerek ama duramiyorum. Sanki olmayacak zayiflayamayacagim istedigim vucuda sahip olamayacagim gibime geliyor. Biraz motivasyona ihtiyacım var galiba. Ne onerirsiniz. :(:(

Motivasyona ihtiyacın yok aslında, önemli olan disiplin. Her gün işe gitmek gibi... Hergün işe giderken motivasyona ihtiyaç duyuyormuyuz? Hayır. Çünkü yapmak zorundayız yaşamak için.
Aslında iş yaşantısı spordan daha zor ve sıkıcı. Ben mesela ağır idman yapmayı seviyorum ancak, fiziksel olarak hafif bir iş olsa bile yapmak çok zor geliyor ve genelde fiziksel iş yapmıyorum.
Eğer sen sporu diyeti sevmediysen yapma olsun bitsin.
Ancak kendimi ne kadar zorlarsak o kadar mükafat alırız.
Motivasyon anlıktır, o an enerjini boşaltabilirsen ne ala, ertesi günde aynısını yapmak zorunda kalacaksın.
Motivasyondan önce "öz disiplin" konusuna yönelmeni tavsiye ederim. Bu fiziksel sorunlar psikolojik olarak ciddi sorunlar meydana getirebilir bunu da es geçme, sağlık bütündür birini düzelteyim derken diğerini bozmayın.

Kolay gelsin ve;

Tanrı Türk'ü Korusun.

Motivasyonunu artıracak garanti olay defter : 5 neden
Yapamıyorum dediğimde 5 neden gelir aklıma o antrenmanın sağlam olmaması kaçınılmazdır .

Durumu dramatik bir hale getirmiş olman üzücü. bu düşüncelerle zamanını harcama.
Sporu ne kadar bilinçli ve disiplinli yapabıldıgin onemlı. ne yemen gerektıgını neleri hayatından çıkarman gerektıgını bılıyorsan yolun uzun sayılmaz.

İçindeki istek hırs önemli.
ne istediğini iyi belirle. Ne olmak istediğine karar ver. Herkesin yapamayacağı şeyi yapıyorsun sen.

Sen kainattaki en güçlü varlıksın, insansın ve isteyipte yapamayacağın hiçbir şey yok. Sadece emek harcamalısın .ve bu spor bencil değildir, emeğinin karşılığını %100 verir sana .

Motivasyona ihtiyacın yok aslında, önemli olan disiplin. Her gün işe gitmek gibi... Hergün işe giderken motivasyona ihtiyaç duyuyormuyuz? Hayır. Çünkü yapmak zorundayız yaşamak için.
Aslında iş yaşantısı spordan daha zor ve sıkıcı. Ben mesela ağır idman yapmayı seviyorum ancak, fiziksel olarak hafif bir iş olsa bile yapmak çok zor geliyor ve genelde fiziksel iş yapmıyorum.
Eğer sen sporu diyeti sevmediysen yapma olsun bitsin.
Ancak kendimi ne kadar zorlarsak o kadar mükafat alırız.
Motivasyon anlıktır, o an enerjini boşaltabilirsen ne ala, ertesi günde aynısını yapmak zorunda kalacaksın.
Motivasyondan önce "öz disiplin" konusuna yönelmeni tavsiye ederim. Bu fiziksel sorunlar psikolojik olarak ciddi sorunlar meydana getirebilir bunu da es geçme, sağlık bütündür birini düzelteyim derken diğerini bozmayın.

Kolay gelsin ve;

Tanrı Türk'ü Korusun.
Sorun diyet ya da spor değil spora gitmeyi çok seviyorum diyetle biraz sıkıntı var sadece oda her diyet yapan insanda oluyordur. Benim sorunun sanırım sabirsizligim.[DOUBLEPOST=1447620528][/DOUBLEPOST]
Sen kainattaki en güçlü varlıksın, insansın ve isteyipte yapamayacağın hiçbir şey yok. Sadece emek harcamalısın .ve bu spor bencil değildir, emeğinin karşılığını %100 verir sana .

Umarım. Teşekkür ederim cevabınız için. :)[DOUBLEPOST=1447620577][/DOUBLEPOST]
Durumu dramatik bir hale getirmiş olman üzücü. bu düşüncelerle zamanını harcama.
Sporu ne kadar bilinçli ve disiplinli yapabıldıgin onemlı. ne yemen gerektıgını neleri hayatından çıkarman gerektıgını bılıyorsan yolun uzun sayılmaz.

Sabırlı olmam gerek evet. Teşekkürler.

youtube'dan video izleyebilirsin

Sinirlarin sadece kafandakiler kadardir ve genellikle sadece bir ilizyondur[DOUBLEPOST=1448181147][/DOUBLEPOST]Devam edecek gucun kalmadiginda neden basladigini dusun.

Back
Yukarı