17 yaşındayım YGS ye 1 aya yakın zaman kaldı ve bu sene dersanemi aksattım ve hiç ders çalışmadım son günlerde birşey yapmaya çalışıyorum ve aynı zaman MMA sporu ile uğraşıyorum ve yetişebilirsem nisan ayındaki maçlara çıkmayı düşünüyorum ve 73 kiloyum 70 kiloya düşüp kaslarımı geliştirebilmem için body building mi yapmalıyım yoksa fitness mi? Yağsız yemekler tüketmem lazım ise sabah ve öğlenleri yulaf ve dersane çıkışlarında pilav+tavuk yeterli midir? Son olarak forumda okuduğuma göre kasların 1 gün dinlenmesi gerekiyormuş fakat MMA çalışırken hoca şınav+mekik gibi hareketler yaptırıyor eğer aynı zamanda bb veya fitness yaparsam zararı olur mu?
Vücudum resimdeki gibidir ve bana body buildingin mi yoksa fittnesin mi daha yararlı olacağı konusunda kararsızım
P.tesi:Fitness yada bb
Salı:MMA+Dersane
Çarşamba:Fitness yada bb+dersane
Perşembe:Mma
Cuma
ersane+Fitness yada bb
Cumartesi:6 saat dersane ve MMA ve Fitness yapmayı düşünüyorum şimdiden yararları ve varsa zararlarını yazarsanız çok güzel olur
Kilo:73 Boy:1.83(En son spor salonunda ölçtürmüştüm fakat doğrumudur bilmiyorum.)

P.tesi:Fitness yada bb
Salı:MMA+Dersane
Çarşamba:Fitness yada bb+dersane
Perşembe:Mma
Cuma

Cumartesi:6 saat dersane ve MMA ve Fitness yapmayı düşünüyorum şimdiden yararları ve varsa zararlarını yazarsanız çok güzel olur

Kilo:73 Boy:1.83(En son spor salonunda ölçtürmüştüm fakat doğrumudur bilmiyorum.)