mini protein bar (portein tozsuz)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle herkese merhaba 18 yaşındayım ve 58 kiloyum, amacım kiloyu kas olarak almak, yağları kasa çevirmek, kilo ve yağ almak. 4 aydır fitnes yapiyorum başladığımda 49 kiloydum, fakat aldığım kilolar bana yetmiyor :) bir uzman taraıfndan hazırlanmış beslenme programım var, fakat program 60 kilonun günlük kalori ihtiyacına göre yapıldı, henüz 60 a ulaşamadım ama ben daha fazlasını istiyorum çokta yemek yiyebilen bir tip değilim, kilo almak istiyorum protein tozu kullanmadan, hocalarım ve ailem karşı toza, bende kendime ek bir öğün yapmak istedim.
not: yağ oranım %3

lütfen zaman ayırıp okuyun, ve kuruyemişlerle bir mini protein bar yapımı için fikir ve ek mazeme (örn:bal) önerelim.

siteyi araştırdığımda bir çok protein bar yapımı gördüm fakat hepsi toz istiyor, ben tozsuz yapmak istiyorum ve kuruyemiş kullanıcam, bu yüzdende kuruyemişlerin etkilerini araştırdım

Kuruyemişleri tüketmek için 10 ÖNEMLİ NEDEN

1- Doymamış yağ asitlerinden olan ve kalp damar sağlığını koruyan omega 3 yağ asitlerinden zengindir.
2- E vitamininin en zengin kaynağıdırlar.
3- Protein içeriği yüksektir ve vücut için elzem olan bazı bitkisel kaynaklı proteinleri içerirler.
4- İçerdikleri posa (lif) sayesinde kolesterolün düzenlenmesinde görev alırlar ve bu sayede kalp ve damar sağlığını korurlar.
5- Sindirim ve emilim sistemlerinin çalışmasına destek olacak besin öğeleri içerirler.
6- Antioksidan özellikteki birçok biyoaktif bileşeni içerirler bu sayede önemli bazı kanserlerin gelişimini engellerler.
7- Kalsiyum içerdikleri için kemik ve eklem sağlığı için önemli bir besin kaynağıdırlar.
8- Kas kasılması ve gevşemesi için gerekli olan kalsiyum ve magnezyumu ideal bir dengede bulundururlar.
9- Bitkisel kaynaklı demirin üzüm ve pekmezden sonra en önemli kaynağıdırlar, aneminin tedavisinde destekleyici olarak kullanılabilirler.
10- Sodyum içeriği düşüktür. Tuz eklenmeden hipertansiyon hastaları tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.
Bunun yanında '' fındık , badem , ceviz , leblebi ' gibi kuru yemişlerin faydalarınıda araştırıp okudum.

Kuruyemişler özellikle de yağlı tohumlar yani fındık, ceviz, badem, fıstık, Antep fıstığı gibi ürünler oldukça yüksek oranda yağ içerirler. Yağ kalorisi en yüksek besin öğesidir. Bir gram yağ 9 kalori verir. Yağlı tohumların 100 gramı ortalama 560-610 kkal enerji verir. Miktar olarak gereğinden fazla tüketilirse yağ dolayısıyla fazla kalori alınacağı için kilo artışına sebep olabilir. Yağlı tohumları ve kuru yemişleri tüketirken günlük yağ alımı sınırlandırılmalıdır.

ve gelelim kuruyemişlerin faydalarına

Ceviz:

İyi bir lif ve protein, tekli ve çoklu doymamış yağ, flavonoid kaynağıdır. Antioksidan değeri yüksektir. Polifenoller, bitkisel steroller, arginin içermesi cevizin besin değerini arttıran diğer unsurlardır. 1 su bardağı ceviz içi 704 kalori verir. Cevizi diğer sert kabuklu meyveler arasından öne çıkaran özelliği, `Omega 3` ve `Omega 6` gibi çoklu doymamış yağ asitlerini yüksek oranda içermesidir. Cevizde bulunan çoklu doymamış yağlar ve posa kandaki kolesterol birikimini önler, kolesterolü düşürdüğü ve kalp sağlığı açısından da yararlı olabileceği klinik araştırmalarla gösterilmiştir.

Fındık

İyi bir enerji kaynağı fındık yaklaşık %62 yağ içerir. İçerdiği yağ asitlerinin % 82`si oleik asit, %9`u diğer çoklu doymamış yağ asitleridir.100 gr. fındıkta, 16 gr. İyi kaliteli protein bulunur. Bitkisel kaynaklı diğer besinlerle kıyaslandığında protein kalitesi yüksek (%66.6) dir. Başta oleik asit olmak üzere fındıkta bulunan yağlar, aminoasit kompozisyonu açısından proteinler, vitamin ve mineraller, bitki lifleri, fenol bileşikler gibi antioksidanlar besin değerini arttırmaktadır. Demiri bitkisel kaynaklı besinler içinde en fazla (%3,4-4.99) içeren besindir. 25 gram fındık, günlük E vitamini gereksinmesinin %100`nu karşılar. B grubu vitaminler yönünden de zengin bir kaynaktır. B6 vitamininin % 25`ni karşılar. 100 gram fındık 640 kkalori eneri verir.

BADEM ( pek diğerleri kadar geniş olmasada yeterli bilgi.
[SIZE=-1]* %5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur. Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur.[/SIZE]
LEBLEBİ
100 gram leblebide Leblebinin tolplam kalori miktarı :175
Leblebide bulunan yağın kalori miktarı :80

% olarak besin oranları
Toplam yağ oranı :11.8g :18%
Doymuş yağ oranı :1.4g :7%
Kolesterol oranı :0mg :0%
Sodyum :59mg :2%
Toplam Karbonhidrat :51.6g :17%
Fiber ve Lif oranı :14.8g :59%
Protein :16.4g
benim fikrim - leblebi, ceviz içi, fındık ve bademi mikserleyip toz haline getirmek ve balla karıştırıp her öğünden önce ve sonra tüketmek

bu yeterlimi ? iyimi ? yoksa başka ek mazemeler katsam daha iyi olurmu ? yada bunu yapmam yanlışmı ? yorumlarınızı bekliyorum :)

Protein miktarı az olmuyor mu sencede ?

Kiloyu yağ olarak alman ilk başlarda güzel gelebilir fakat sonradan pişmanlık yaratır ;)

Tercih senin, bana kalırsa çiğ yumurta iç - b complex al bundan daha mantıklı :)

Protein miktarı az olmuyor mu sencede ?

Kiloyu yağ olarak alman ilk başlarda güzel gelebilir fakat sonradan pişmanlık yaratır ;)

Tercih senin, bana kalırsa çiğ yumurta iç - b complex al bundan daha mantıklı :)

Çiğ yumurtanın Zararları

İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açabileceği belirtildi

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Aksoy, çiğ yumurtanın faydalı olmadığını, aksine içinde bulunan 'salmonella' mikrobu nedeniyle zararlı olabileceğini söyledi.

Halk arasında yumurtayı çiğ tüketmenin daha faydalı olduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu belirten Doç Dr. Aksoy, salmonella mikrobunun bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ölümcül hastalıklara dahi neden olabileceğini vurguladı.

B7 VİTAMİNİ ENGELLİYOR
Çiğ yumurta tüketmenin iki sakıncasının bulunduğunu belirten Dr. Aksoy, "Birincisi salmonella denilen mikrobu alabilirsiniz. Bu mikrop bağışıklık sistemi güçlü olanlarda ishal olarak kendisini gösterir fakat bağışıklık sistemi düşük olanlarda daha fazla etkisi var. Amerika'da yaşlı ölümlerine neden oluyor. İkinci olarak da yumurtayı çiğ tüketirsek ?avidin' denilen madde yumurtanın içinde bulunan biyotini yani B7 vitaminini engelliyor. Bu nedenle yumurtanın pişirilerek yenmesi daha doğru" diye konuştu.
ALINTIDIR

protein barlarından al multipower ın var ayrıca kiloyu yağ olarak alman ilerde sıkıntı bunların çogu iyi yağ deniyor ama yağın iyisi de kötüsüde birikiyor sonuçta sonra kilo verecemde verecem yağ yakacam yok bölgesel olmazmı cart curt

en iyisi paran varsa git toz al yoksada yumurta ile süper şeyler yapılabilir. 40 yılda bir çiğ iç kafana estiği zaman krep yap at içine yulafı bas içine 8-10 yumurta akını tık içine fındık ceviz sonra at mideye oh mis :)

yemek tariflerinde soru niteliği taşıdığı için kilitlendi.Ayrıca forumdaprotein tozsuz protein barı mevcut.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı