Mineraller ve Faydaları

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve maddonmez tarafından 21 Aralık 2009 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. maddonmez
    Offline

    maddonmez Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar bu konulara baktım ama bulamadım forumda belki yardımı olur die eklemeyi düşündüm eger daha önce verildiyse yada yeri burası değilse adminleimiz gerekeni yapar artık.


    Vücudun fazla miktarda gereksinim duyduğu kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, klor ve sülfür gibi mineraller makro mineraller, gereksinimin daha az olduğu demir, bakır, çinko, iyot, flor, manganez, selenyum, krom ve mobilden gibi mineraller ise mikro mineraller (eser elementler) diye adlandırılmaktadır.

    Sporcularda sodyum, potasyum, klorür, fosfor ve demir gereksinimi biraz daha artmaktadır.

    Sodyum Minerali - Sodyumun Faydaları, Önemi ve Görevleri: Vücutta sodyum su dengesinin korumasında ve besinlerin hücre duvarından geçişinde görev alır. Sinir ve kas fonksiyonlarının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için de gereklidir.
    Sodyum Eksikliği: Eksikliğinde halsizlik ve güçsüzlük, baş dönmesi, çarpıntı, tansiyon düşüklüğü, hafıza bozukluğu ve konsantrasyon zayıflığı, baş ağrısı, depresyon, mide bulantısı ve kas krampları gibi sağlık sorunları oluşur. Yetersiz tuz alımı, tuz alınmadan fazla miktarda su tüketilmesi, böbrek hastalıkları, yanıklar ile ishal, kusma ve terleme yolu ile vücudun tuz kaybetmesi sodyum eksikliği oluşmasının başlıca nedenleridir.
    Sodyum Fazlalığı ve Zararları: Normalde fazlası idrar ve terleme yoluyla vücuttan uzaklaştırılır. Bununla birlikte, sodyum fazlalığı yüksek tansiyon, potasyum kaybı, vücutta su tutulması ve ödemlere neden olur. Sodyum fazlalığında potasyum takviyesi yaparak, potasyum eksikliğinden doğabilecek zararlı sonuçlardan korunmaya çalışılmalıdır. Sodyum Fazlalığının en önemli nedenleri fazla tuz ve tuzlu, yani bol miktarda sodyum içeren, besinler tüketmek, yetersiz su alımı ya da ishal, terleme ve kusma yoluyla vücudun sodyuma oranla daha fazla su kaybetmesi nedeniyle kandaki sodyum oranının artması olarak sayılabilir.


    Magnezyum Faydaları



    Magnezyum nedir ve magnezyum faydaları nelerdir? Magnezyum insan vücudunda temel bir mineraldir ve vücudun kritik metabolik işlevlerinden 300 den fazlası için gerekli bir bileşendir.

    Bedenlerimizde daha fazla denge yaratmak için ne yapabiliriz? Beslenmemize bir dizi sağlıklı besini ekleyerek, yaşantımızdan magnezyum tüketici etkenleri elimine ederek ve beslenme planımızı magnezyum takviyeleri ile tamamlayarak genel sağlığımızı iyileştirebiliriz.
    Magnezyum Faydaları

    · Enerji Üretimi
    Magnezyum ikinci bol miktarda hücrelerarası mineraldir ve her hücrenin enerji üretiminde kritik rol oynar. Enerji verici reaksiyonların meydana gelmesini sağlaması magnezyum yararları arasındaki en önemli etkisidir. Enerji üretimini tetikleyen enzimler magnezyuma bağımlıdırlar ve eksikliği kronik enerji eksikliği olarak ortaya çıkabilir. Birçok kronik yorgunluk hastalarının alyuvarlarında düşük magnezyum düzeyleri vardır ancak magnezyum takviyesi kullanmanın kronik yorgunluğu azaltmaya ve enerji düzeyini artırmaya yardımcı olduğu görülmektedir.
    · Anti-stres Mineral
    Magnezyum eksikliği depresif sorunlara yol açabilir. Depresyon ve anksiyetesi olan kişilerde magnezyumun düşük olduğunu saptayan araştırmalar vardır. Anti-stres Mineral özelliği bir diğer magnezyum yararları arasındadır.
    Magnezyumun aynı zamanda doğal sakinleştirici özellikleri vardır, bilhassa kalsiyum ile birleştiği zaman.
    · Daha Sağlıklı bir Kalp
    Magnezyum kalp atış hızını iyileştirir, kan damarlarını açar ve kan pıhtılaşmasını ve kalp krizlerini önler. Magnezyum böylelikle sağlıklı bir dolaşım sistemi muhafaza etmek için önemlidir.
    · Diğer magnezyum Yararları
    Magnezyum kendisini vücudun pek çok temel kimyasal reaksiyonunda çok önemli bir bileşen yapan vücudun yüzlerce enzim sistemlerinde önemli bir öğedir. Magnezyumun aynı zamanda kramplar, astım, böbrek taşları, diyabet, yüksek kan basıncı, migren ve tansiyon baş ağrıları, adet öncesi gerginlik ve osteoporozis dâhil birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

    FOSFOR

    Bütün organizmalar için fosfor birleşimleri (fosfordiester bağları) DNA yapıları için büyük önem taşır. Bunun dışında insan vücudu fosfora kemik ve diş oluşumu, hücre büyümesi ve onarımı, enerji üretimi, kalp kasının kasılması, sinir ve kas hareketleri, böbrek işlevleri açısından ihtiyaç duyar. Fosfor ayrıca vitaminlerin kullanımı ile besinlerin enerjiye dönüştürülmesinde yardımcı olarak vücuda yarar sağlar. Fosfat (fosforun %85 kadarı kemikte fosfat formunda depolanır) hücre içi sıvıların ana anyonudur. Fosfatlar dönüştürülebilir olmalarından ötürü, birçok koenzim sisteminin ve metabolizma fonksiyonlarının işlemesi için gerekli bileşiklerle birleşme yeteneğine sahiptir. Fosfatların birçok önemli reaksiyonları özellikle ATP
    Bütün organizmalar için fosfor birleşimleri (fosfordiester bağları) DNA yapıları için büyük önem taşır. Bunun dışında insan vücudu fosfora kemik ve diş oluşumu, hücre büyümesi ve onarımı, enerji üretimi, kalp kasının kasılması, sinir ve kas hareketleri, böbrek işlevleri açısından ihtiyaç duyar. Fosfor ayrıca vitaminlerin kullanımı ile besinlerin enerjiye dönüştürülmesinde yardımcı olarak vücuda yarar sağlar. Fosfat (fosforun %85 kadarı kemikte fosfat formunda depolanır) hücre içi sıvıların ana anyonudur. Fosfatlar dönüştürülebilir olmalarından ötürü, birçok koenzim sisteminin ve metabolizma fonksiyonlarının işlemesi için gerekli bileşiklerle birleşme yeteneğine sahiptir. Fosfatların birçok önemli reaksiyonları özellikle ATkreatinin işlevleri ile illişkilidir.
    Bütün organizmalar için fosfor birleşimleri (fosfordiester bağları) DNA yapıları için büyük önem taşır. Bunun dışında insan vücudu fosfora kemik ve diş oluşumu, hücre büyümesi ve onarımı, enerji üretimi, kalp kasının kasılması, sinir ve kas hareketleri, böbrek işlevleri açısından ihtiyaç duyar. Fosfor ayrıca vitaminlerin kullanımı ile besinlerin enerjiye dönüştürülmesinde yardımcı olarak vücuda yarar sağlar. Fosfat (fosforun %85 kadarı kemikte fosfat formunda depolanır) hücre içi sıvıların ana anyonudur. Fosfatlar dönüştürülebilir olmalarından ötürü, birçok koenzim sisteminin ve metabolizma fonksiyonlarının işlemesi için gerekli bileşiklerle birleşme yeteneğine sahiptir. Fosfatların birçok önemli reaksiyonları özellikle ATP, ADP ve fosfokreatinin işlevleri ile ilişkilidir.
     
  2. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    Değerli üyemiz;

    Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

    Konu kilitleme sebepleri;

    - Kaynak belirtilmemiştir.

    Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş