military press ve front lateral raise aynı programda olur mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OvO
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

OvO

Üye
Bilgidim kadarıyla 2 harekette ön omuzu çalıştırıyo . Bu 2 hareketin aynı omuz programında bulunması yanlış mıdır ?

Front raise yerine wide grip upright row koymak daha güzel olur.

wide grip upright row trapezlerede vuruyor yanlıs bilmiyorsam , ben trapez calısmıyorum gorsel olarak hosuma gitmedigi icin .

Bilgidim kadarıyla 2 harekette ön omuzu çalıştırıyo . Bu 2 hareketin aynı omuz programında bulunması yanlış mıdır ?

Eminim, programının geri kalan kısmında ön omuzlar oldukça çalışıyordur. Bir de bunun üstüne 2 hareket bindirmek doğru olur mu bilmem. Çok eksiğin varsa o bölümde o zaman belki. Diğer taraftan Press' i tercih ederdim ben. Trapezius kaygın varsa upright row' a karışmaman daha doğru olur.

wide grip upright row yani geniş tutuş upright row omzun yan başları içindir. dar tutuş trapezleri vurur.

Eminim, programının geri kalan kısmında ön omuzlar oldukça çalışıyordur. Bir de bunun üstüne 2 hareket bindirmek doğru olur mu bilmem. Çok eksiğin varsa o bölümde o zaman belki. Diğer taraftan Press' i tercih ederdim ben. Trapezius kaygın varsa upright row' a karışmaman daha doğru olur.

programım military press + dumbell lateral + deck flyes + cable lateral

sizce front raise lateral koymam gerekiyo mu ?

Military press harici hepsi zaten trapezleri de çalıştırıyor :)

zaten omuz calısırken mecbur trapezlerde calısıyo fakat amac etkiyi azaltmak wide grip upright row trapezler üstünde diger hareketlere nazaran daha etkilidir .
bu arada soruma cevap alamadım :)

programım military press + dumbell lateral + deck flyes + cable lateral

sizce front raise lateral koymam gerekiyo mu ?

Hayır tam bunu kastetmedim. Bütün programından bahsediyorum. Örneğin Dips ve Bench Press gibi itme hareketlerinde de ön omuzlar nasibini alıyor.

Front raise'i şimdilik askıya al bence. daha sonra kullanabilirsin.

Lateral egzersizlerinde, dirseklerini (vücuduna göre) 90° 'ye kadar kaldırırsan trapeziuslar daha az etkilenir.

Military Press' te barı en yukarı kaldırırken dirseklerini kilitlemeden geri dönersen trapeziuslar daha az etkilenir. (bundan emin değilim, öyle hatırlıyorum).

Kafanı yorma trapezius her türlü çalışacaktır. Sadece izole ederek çalışma yeter.

• Like
Reactions: OvO
Yeni konu açmamak için bende military pressle ilgili bişey sormak istiyorum; militarypress de sehpanın arka kısmı oturağına 90 derece açıylamı olmalı? Yani tam dikmi oturmalıyız yoksa biraz açılımı olmalı? ve Barı çenemize kadarmı indirmeliyiz?

Back
Yukarı