SipahiPower
Üye
Kafama takıldı mantıklı bir cevap da bulamadım kendime..
Malum meyveleri tüketmeden önce yıkıyoruz,peki bu meyveleri yıkarken içindeki şeker, vitaminler, mineraller suda çözünüp gitmiyor mu?
tamam portakalın kabuğu var sorun olacağını sanmıyorum ama çilek olsun dut,böğürtlen, kuru kayısı,incir vs bunları yıkarken suyun rengi de hemen değişiyor zaten.
başlığı meyve olarak açtım ama sebzeler ve diğer besinlerde de benzeri bir durum olabilir.
bu konuda bir bilgisi fikri olan var mı? ne yapılabilir çözüm olarak ?
Malum meyveleri tüketmeden önce yıkıyoruz,peki bu meyveleri yıkarken içindeki şeker, vitaminler, mineraller suda çözünüp gitmiyor mu?
tamam portakalın kabuğu var sorun olacağını sanmıyorum ama çilek olsun dut,böğürtlen, kuru kayısı,incir vs bunları yıkarken suyun rengi de hemen değişiyor zaten.
başlığı meyve olarak açtım ama sebzeler ve diğer besinlerde de benzeri bir durum olabilir.
bu konuda bir bilgisi fikri olan var mı? ne yapılabilir çözüm olarak ?