Merhabalar, yeni başladım yardımcı olursanız çok sevinirim..

Herkese selamlar,

Yaklaşık 1 ay önce spora başladım. Daha önceden de spor yapmışlığım mevcut. Fitness'a gidiyorum. Açma-germe antremanlarımı tamamladım artık ne istediğime karar vermem gerek. Burada siz değerli bodyforumtr kullanıcılarına ve hocalarıma bazı sorularım mevcut. Yanıtlarsanız çok sevinirim şimdiden herkese teşekkür ederim.

Öncelikle genel bilgilerim;
Yaş 18
Boy 191
Kilo 84
Yağ oranı %22

Tam olarak ne yapmak istediğime karar verebilmiş değilim. Kilo verip vücut yapmak mı? olabilir. Şuanki halimle direk vücut yapmak mı? olabilir. Ancak görünüşümde kendi sıkıntım, fazla cüsseli duruyorum ayrıca basen bölgemde fazla kalın. Ayrıca bel ve sırt bölgesindeki yağlarda beni rahatsız ediyor. E tabi göbekte ayrı dert :) Açıkçası biraz incelip daha sonra vücut yapmak istiyorum ancak bunun nasıl mümkün olacağını bilemiyorum. Spor salonunda ki antrenörlere de şu aşamada fazla danışmak istemedim. Çünkü iyi bir spor salonunda ekstra ücret vermem gerektiğini az çok biliyorsunuzdur.

Soruma gelecek olursak;

Ne yapmalıyım? nasıl bir antreman uygulamalıyım? Ek olarak L carnitine kullanmayı düşünüyorum çünkü 30 dakikalık kardiyo da bitmiş oluyorum resmen. Ayrıca daha hızlı yağ yakımıda sağlıyor.. Bunun zararları var mıdır araştırdım ancak sizdende öğrenmeyi isterim.. Başka kullanabileceğim ürün tavsiye eder misiniz?

Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim, yardımlarınız içinde şimdiden teşekkürler..

yağ oranını düşürmenin en iyi yolu kas oranını arttırmaktır
yine göbeğin çok rahatsız ediyorsa 3-5 kilo ver motivasyon olsun :)
ısınma aşamasını tamamlamışsın bölgesel çalışmaya geçebilirsin
iş veya öğrencilik yoksa sabah ac karna kardiyo, akşama da ağirlik çalismasi tavsiye ederim
eger zamanin yoksa agirlik sonrasi koşman daha faydali olacaktir (antrenman sonrasi koşu hakkinda cok tartişma oldu kas yikimi olur diyenler çok en iyisi senin arastirman ve karar vermen)
supplementlarla aram pek iyi degil bilgili olan arkadaslar yardimci olacaktir

yağ oranını düşürmenin en iyi yolu kas oranını arttırmaktır
yine göbeğin çok rahatsız ediyorsa 3-5 kilo ver motivasyon olsun :)
ısınma aşamasını tamamlamışsın bölgesel çalışmaya geçebilirsin
iş veya öğrencilik yoksa sabah ac karna kardiyo, akşama da ağirlik çalismasi tavsiye ederim
eger zamanin yoksa agirlik sonrasi koşman daha faydali olacaktir (antrenman sonrasi koşu hakkinda cok tartişma oldu kas yikimi olur diyenler çok en iyisi senin arastirman ve karar vermen)
supplementlarla aram pek iyi degil bilgili olan arkadaslar yardimci olacaktir

Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Kafamda biseyler sekillendi ancak forumun diger uyelerindende yardim bekliyorum..

GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Back
Yukarı