Mekikte başın arka kısmında ağrı

Mekik çalışmalarında sürekli aynı sorun başıma geliyor kafamın arka kısmı feci şekilde ağrımaya başlıyor 30 luk bir setten sonra 2.sete geçmem için kendimi zorluyorum zorlada olsa yapıyorum yaklaşık 1 yıldır en az çalıştığım bölge karın bölgesidir bu da bundan kaynaklanıyor. antremandan sonra 15-20 dakika daha bu ağrı devam ediyor. Karın çalışmaktan tamamen soğudum zorla ite kalka kendimi çalıştırıyorum.

Boyun esnetme ve ısındırma herketlerıne onem vermelısın..2-3 dakıka basını cevır one arkaya saga sola fılan seklınde esnet o kası...

Mekiği yanlış çekiyor olabilirsin,başka sorunların da olabilir.ellerinle kafanın ağırlığını taşıyacaksın,boynun ağrımayacak ve tam kalkıp tam yatmayacaksın

Mekiği yanlış çekiyor olabilirsin,başka sorunların da olabilir.ellerinle kafanın ağırlığını taşıyacaksın,boynun ağrımayacak ve tam kalkıp tam yatmayacaksın
Ellerle kafanın ağırlığını taşımak yanlıştır ve birçok boyun sakatlığına yol açabilir.
Mekik çekilirken elleri göğüste birleştirmek veya ense arkasında kafaya destek olmayacak şekilde boşlukta tutmak en sağlıklısıdır.

Ellerle boynu kaldırmak boyun fıtığından tutun kireçlemeye kadar giden uzun bir listeye yol açabilir. Kesinlikle eller göğüslerde olabilir , parmaklarınız şakaklarınıza değerek çekebilirsiniz ama ensenizde olmaması daha faydalı olur. Eğer eller ense arkasında değilse muhtemelen kendinizi öne doğru iterken boynunuzu kasıyorsunuz demektir. Bu sık yapılan bir hiledir. Kollar çok hafif öne gider ve boyun böylece kasılır buda garip bir şekilde trapezlerinizden güç almak içindir. Boynunuzu salık bırakın. kollarınızı kasmayın.

Back
Yukarı