Mekik ve türevlerinin karın yağlarına etkisi

Arkadaşlar bu konuda çok farklı tezler mevcut. Kimisi mekik ve türevlerinin karın yağlarını eritmede etkisi var derken kimisi yok diyor. Ben demiyorum ki sadece mekik ile karın yağlarını eritelim lakin düzenli cardio düzenli hit ve ağırlık antremanları ile birlikte yapınca bölgedeki kan akışı hızlanıyor ve karın bölgesindeki yağ yakımı hızlanıyor. Bence çok etkisi var.
Sit up
Flat Bench Lying Leg Raise
Jackknife Sit-Up
Flat Bench Leg Pull-In
Toe Touchers
Crunches

Bu hareketleri antremandan sonra yaptığımda çok güzel sonuçlar alıyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz?

aslında çok tartışmalı bir konu. kimisi karın egzersizi yağ yakmaz kaslar gelişir göbek daha çok olur diyor kimisi ise yağ yakımına ve fazla su atımına etki eder diyor ki ben ikinicisini güzel bir diyetle yaşadım. fazla suyu kısa bir sürede attım ve performansıma pozitif bir etkisi oldu. ödem atınca her şey daha iyi oldu. kimisi yakar diyor kimisi yakmaz diyor.

Karın çalışmanın karın bölgesindeki yağı yaktığını düşünmüyorum, sadece mekik ve türevleri de sonuçta bir egzersiz. Genel anlamda yağ yakıp su atabiliriz bu konuda tamam. Fakat karın calisayim da karındaki yağlar gitsin olayını hiç yaşamadım. Aksine karın kaslarını büyüttüğü için karın biraz önde bile durabilir. Özellikle ağırlıkla çalışılan mekik egzersizlerinde.

Bu arada su konusunda arkadaşa katılıyorum. Vücuttaki fazla su atılınca görüntüde güzel değişiklikler oluyor..

Karın çalışmanın karın bölgesindeki yağı yaktığını düşünmüyorum, sadece mekik ve türevleri de sonuçta bir egzersiz. Genel anlamda yağ yakıp su atabiliriz bu konuda tamam. Fakat karın calisayim da karındaki yağlar gitsin olayını hiç yaşamadım. Aksine karın kaslarını büyüttüğü için karın biraz önde bile durabilir. Özellikle ağırlıkla çalışılan mekik egzersizlerinde.

Bu arada su konusunda arkadaşa katılıyorum. Vücuttaki fazla su atılınca görüntüde güzel değişiklikler oluyor..
aynen işte. bence de yakmıyor. ama fazla su gidince bile baya bir değişiyor insan.

2017'nin sonlarında yapılan bir araştırmada galiba çalışılan bölgeden hemen sonra orta tempo kardiyo yapılması ile kanın toplandığı bölgenin diğer bölgelere göre daha fazla yağ kaybettiği ortaya konmuştu diye hatırlıyorum fakat emin değilim araştırılabilir. Bilim her geçen gün kendini yeniliyor sonuçta.

Back
Yukarı