mekik ve sırt ağrısı sorunu

fikrey

Üye
Mekik veya karnı çalıştıracak herhangi bir harekette (mesela sırt üstü uzanarak bacaklarımı kaldırıp indirdiğimde bile) sırtımda çok şiddetli bir ağrı oluşuyor. 10 tekrar yaparsam bu kadar sorun olmuyor ama özellikle 15. tekrardan sonra ağrı iyice şiddetleniyor. Bu benim için ciddi bir sorun çünkü daha karın kaslarımı hissetmeden mekik çekmeği bırakmam gerekiyor. Yani karın kaslarım nerdeyse hiç çalışmamış oluyor.
Konuyla ilgili bir çözüm biliyor musunuz? Bir de lütfen "mekik hareketlerini yanlış yapıyorsundur" şeklinde bir cevap vermeyin. Yanlışı şudur doğrusu şudur şeklinde bu sorunumu çözecek bir cevap verirseniz mutlu olurum.

Mekik(sit up) inter istemez sırtı zorlar bunun alışmayla alakası var.Yarı mekik(crunch) ve ters mekik (reverse crunch) yapsan aynı bölgeyi çalıştırırsın sırtınıda daha az zorlarsın

@Sithari cevabın için teşekkür ederim. dediklerini de denedim. zaten karın kaslarını çalıştıran ne hareket varsa hepsinde oluyor. ayaklarımı kaldır indir yaptığımda bile. sıradan bir ağrıdan bahsetmiyorum. mekik çekmeği bırakmak zorunda kalıyorum. böyle giderse karın hareketlerinin hepsini hayatımdan çıkarmak zorunda kalacağım.

Back
Yukarı