mekik çekmenin püf noktaları??

arkadaşlar mekik nasıl çekiyorsunuz evdeyken?Bende mekik çekmek istiyorum ama yanlıi çekmekten korkuyorum.bide mekik tahtası falan alma imkanım yok.Tahta yerine ne kullanabilirim?

Mekikten ziyade crunch tavsiye ederim.Çünkü mekikte çalışmanın yarısını quadriceps kasları üstleniyo ve bele de zararlı.Ve tekrarlar oldukça yavaş olmalı,arasıra izotonik kasılma yapılmalı.

eller ensede dirsekler açık. asla kollar göğsü kapamamalı. çene altında bir elme var gibi düşünün. çeneniz göğsünüze değmeyecek. yukarı kalkarken bu pozisyonu bozmadan nefes verin, yatarken nefes alın. bel tamamen yere değmeli. zorlanıyorsanız bel altına bir havlu koymanızda yarar var. yani omurga yere baskılı pozisyonda olmalı.

mekik sehpasında vücut açısı değiştirilebiliyo fakat mekik sehpası yoksa sizde mecburen bacaklarınızın açısını değiştireceksiniz. çeşitli varyasyonlarla bacaklar 90 derecede yada ileri çapraza uzatarak crunch hareketinize değişiklik katın.

çekyata sıkıştırıyrumdum evde yaparken ben ayaklarımı
açıyı değiştiriyordum
yalnız yeni çekmeye başlıyorsan başlarda çok zorlama kendini yavaş yavaş tekrarı arttır bend eçok zorlanıyordum
mekikle beraber çakı hareketini unutma oda çok yararlı uayağa uzan ayakların boşlukta kalcak şekilde ellerin omzund abi yere tutunursan iyi olur 90 derece kaldır bacaklarını indir
anlatttım ama belki biliyorsundur ztn

Back
Yukarı