6 aydır bu yöntemle çalışıyorum. Ektomorf bir yapım var. Ektomorflar için benim görebildiğim ideal yöntemin bu olduğunu düşünüyorum. Hacimde ve kuvvette ciddi bir artış sağlıyor. Yalnız şunu söylemekte fayda var. Bir çok kişinin de söylediği gibi, burada en önemli noktalardan biri, hangi hareket için hangi ağırlıkla çalışmak gerektiğinin tespit edilebilmesi. Açıkçası bu ciddi bir disiplin gerektiriyor. Ben bunun için şöyle bir yöntem izledim:
Her haftanın antrenmanını bir excel tablosuna çıktı aldım. Hareket adı, tekrar sayısı, set sayısı ve ağırlık diye sütunlar belirledim. İlk bir ay boyunca yaptığım antrenmanlarda kullandığım ağırlıkları not aldım. 4-6 tekrar yapılan hareketlerde 6. tekrarda bıraktığımda, eğer devam etseydim hala kaldırabilecek durumdaysam, tabloda ilgili kısma "artır" yazdım. OK ise OK yazdım, çok fazla geldiyse "azalt" yazdım.(Yazdım derken aldığım tablo çıktısına kalemle not aldım, yanımda pc taşımıyorum

) Bir ay sonunda bir çok hareket için ideal ağırlıkları bulmuştum. Tabiki gelişim oldukça ağırlıkları artırmanız gerekiyor. Onları da sürekli not alıyorum. Zaten bir yerden sonra,seti bitirdiğinizde kalkıp hareketin yanına gerekli işareti koymak alışkanlık haline geliyor. Buna benzer tablolarla da hem ağırlıkları, hem antrenmanlarımı hem de ölçülerimi tutuyorum bu arada, tavsiye ederim yapmayanlara.
Uzun lafın kısası ben ektomorf olduğum ve bir çok antrenman deneyip çok fazla verim alamadıktan sonra bu antrenmanı deneyip umduğumdan daha iyi verim aldığım için ektomorf arkadaşlara tavsiye ediyorum. Zaten Birkaç haftalık yazı dizisinin sonunda 6 aylık antrenman programları var. Oradan takip ettikten sonra kendi antrenmanınızı oluşturabilir hale gelirsiniz. Ufak tefek ekleme çıkarma yapabilirsiniz.
Bu arada, antrenmanın BULK döneme daha fazla hitap ettiğini de belirtmekte fayda var. Zira ben de bir çok arkadaşım gibi, definisyon için bu antrenmanın çok da iyi bir tercih olmayacağını düşünüyorum. (Gerçi henüz diyetimi de definisyona yönelik yapmadığım için bu konuda tam net gözlem yapamadım)
Umarım başlayıp başlamama konusunda kararsız kalan arkadaşlara, şahsi gözlemlerim faydalı olur.