Marulda Hindi Sote

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Burak Sertman tarafından 3 Nisan 2018 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. Burak Sertman
    Offline

    Burak Sertman Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2018
    Mesajlar:
    426
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Protein kalitesi yüksek olan bu tarif, C vitamini ve folik asit bakımından zengindir. Günlük protein ve fosfor ihtiyacının yarısını karşılar. Marulda hindi sote, keyifli görüntüsü ve lezzetiyle öğle ve akşam yemeklerinde fark yaratabilirsin

    Malzeme

    1 adet küçük göbek marul
    1 demet maydanoz
    2 adet soğan
    750 gr hindi but
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı karabiber
    3 adet defne yaprağı

    Hazırlanışı
    Adım 1
    Küp küp kesilmiş hindi etlerini, minik kıyılmış soğan ve maydanozları düdüklü tencereye koyun.

    Adım 2
    Baharatları ve defne yaprağını ekledikten sonra üzerine çok az sıcak su ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve önce orta ateşte, sonra kısık ateşte ortalama 20 dakika pişiriyosun

    Adım 3

    Pişmiş olan hindi soteleri kaşık yardımıyla marul yapraklarının içine yerleştirin.

    Adım 4
    Taze soğan ve rendelenmiş havuçla süslemekte tercihe bağlı

    Tadını beğendim hep rutin alışageldiğimiz şeylerin dışında denenmeye değer diyorum
     

Sayfayı Paylaş