sanırım sana en iyi cevabı ben vericem... çünkü burda olmamın sebebi yüzme sporuyla ilgileniyor olsamda fransada moda tasarım okuyorum yani ilerde defilesine çıkmak isteyecegin bir modacı var karşında neyse konumuza gelelim olay sudur abi bir moda evi defilenin konsepti için ajansa başvurur ilk elemeyi ajans yapar ki bu ülkede erberk ajans iyidir. ajanstan sonra mankenler moda evinin prova salonuna gelirler modacının asistanı son derece sıkıcı ikinci bi eleme gerçekleştirir ve büyük ihtimalle son derece eşcinseldir o asistan ve ellenmedik yerinizi bırakmaz ertesinde modacı beyimiz gelir yani büyük tanrı ve üçüncü eleme yapılır bir gram fazlası var diye defile dışına cıkarılan arkadaşları biliyorum 45 kilo bu kadrodan cıkarın şu "şişman" ablayı diyen modacılar var(ben) manken olmak fevkalade zordur para konusuna gelince doğrudur yaklaşık her defile başına 5 bin lira alıyor mankenler ama türkiyede ve sadece önemli moda evlerinde penye defilelerinde değil hı seni kafaya alan arkadaş sanırım victoria secret mankeni olursan parayı bulursun demek istemiştir...ama viki sadece kadın iç çamaşırı üretiyor senin için zor olabilir... çünkü bayan lima bu gün en genç ve en zengin mankenlerin başında gelir... kendisinin bir adası vardır ve sadece yürür... meslek basit gelebilir ama mankenlik zordur modacı yaklaşık kırk kes prova alır podyumda milyon kez dönüp durursun ışıklar makyajlar yıpranan saçlar habire soyunmak durumunda olmanın verdiği rahatsızlık ve eşcinsel zümrelerin taş herif görünceki tepkileri. moda dünyası için konuşuyorum basit bi dünya yada yüzeysel değildir eğer çok istiyosan buyur devam et ama mankenlikte ki modacı parayı kırarken manken sadece ucundan hemde en ucundan azıcık alır. saygılar
Son düzenleme: 9 Ağustos 2010