Maltodekstrin hakkında bilgi talepleri.

Malto desktrini sizce kimler kullanmalı?

• Ektomorflar

Votes: 0 0,0%
  • Mezamorflar

• Endomorflar

• Kas yoğunluğunu artırmak isteyen herkes

Votes: 1 100,0%

• Total voters
    1
Merhaba;

Internet üzerinde katki madelleri satan 1 site üzerinde maltodekstrin içerikli bir ürün gördüm ve 2.5 kg sipariş verdim.

Bu ürün saf karbonhidrat içerikli ve %80 oranında karbonhidrat ihtiva ediyor, glikoz oranı ise %18 - 20 aralığında.

Bilindiği üzere antreman esnasında karbonhidrat yetersizliğinden ötürü güç düşmesi yaşanabiliyor. Bir gün önce 1-2 saat önce bulgur ile beslenilip gidilen antreman ile bulgur , siyah prinç yemeden gidilen antreman arasında haylice performans düşüklüğü oluşabiliyor.
Bu neden ile bu ürünü kullanmak faydama olur mu?
Sormak istediklerim;

1- Moltodekstrini antremandan önce mi kullanmalıyım ve bu öncelik süresi ne kadar olmalı?
2- Moltodesktrini , protein tozu ile karıştırmalımıyım? 1/2 oranında karıştırıyorum fazla mı? 44 gram protein 88 gram maltodekstrin kullanıyorum.
3- Düzenli antreman yapıyorum ve mümkün olduğunca kondisyonu artırmaya yönelik çalışıyorum. Bu ürün kas oranında artışa vesile olur mu?

Teşekkürler.

1- antrenman öncesi kullanılmamalı. Kolay sindirilir ve glisemik indeksi yüksektir bu yüzden antrenman sonrası tercih edilir. Özellikle triatlon, maraton ve uzun bisiklet yarışlarında kullanılır. Eğer antrenmanın 1 saati geçmiyorsa antrenman öncesi de kullanılabilir çünkü izokalorik olan glisemik indeksi yüksek öğün ile düşük öğün arasındaki fark 60. Dakikadan itibaren ortaya çıkar. Bununla beraber Antrenman öncesi kullanman glisemik indeksi yüksek olduğu için yağ oksidasyonunda azalma gibi bazı dezavantajlar sağlar.
Antrenman sonrası için iyi bir seçenek olabilir, hızlı sindirilir çabuk kana karışır ve toparlanma için uygundur.
Antrenman sırasında karbonhidrat solüsyonu ile ağız çalkalamada da kullanılıyor. Ancak geçen yıl ülkemizde yapılan çift kör randomize kontrollü bir çalışmada maltodekstrin solüsyonları ile ağız çalkalamanın performans üzerinde olumlu etkisinin olmadığı belirtildi.
2- eğer antrenman sonrası tüketeceksen karıştırabilirsin ancak oran 1/2 olmamalı. 1/3 veya 1/4 oranında karıştırmalısın. 22/88 uygun.
3-toparlanma için iyi bir seçenek. Uygun protein kaynağı ve miktarıyla toparlanmayı maximize edebilir bunu da yoğun bir antrenman ve doğru beslenme ile birleştirirsen evet kas artışı sağlayabilirsin.
Saygılarımla.

Back
Yukarı