Makro lar hakkında yardin

Merhaba arkadaşlar
Ben telefonda program ile makrolarimi hesaplıyorum buna göre ilerliyorum ancak kafama takılan bir şey var.
Yaklaşık olarak metabolizmam 2000 kalori ben günlük 2700 civarında kalori alıyorum hemen hemen hergün de spor yapıyorum. Kafama takılan (320 gr karbo 160 gr protein 70 gr da yağ almam gerekiyor) karbonhidrat için aldığım besinlerden protein de alıyorum ve ancak bu durumda çok et yememem gerekiyor yoksa protein değerimi asıyorum. Örneğin bugün için sadece öğlen 150 gr tavuk yediğimde tamamlanmış oluyor. Ben karbonhidrat için aldığım besinlerdeki protein değerini hesaba katmamam mi gerekiyor acaba çünkü bakıyorum çoğu insan günde 400-500 gr et yiyorlar ne yapmalıyım?
Bu arada kilom 74 boy 175

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben bu insanları anlamıyorum Burak üstüne alınma sakın.
Günde 400-500 gram et yeyince daha mı hızlı kas kütlesi inşa ediliyor ? Ya da sen 106 kg. Arnold musun ? 500 gr. tavuk göğsü 112 gr. protein yapıyor. Hani vücut geliştirmeciler için kilo başı 1,5 - 1,7 gr. protein yeterliydi ? O kadar et yiyen insanlar kaç kilo da sadece 112 gr. etten alıyor, yumurta yemiyor mu ? Yulaf yemiyor mu ? Protein tozu içmiyor mu ?

Kendi açımdan konuşuyorum orta seviye veya başlangıç üstü fitness yapıyorum günde 250 gr tavuk yerim. Kilom 72, günlük 110-120 gr. protein alıyorum. Her şeyin fazlası zarardır.
Arnold (107 kg, 1.87 boy) günde 180-200 gr protein tüketiyor gerisini siz düşünün.
Game of Thrones' dan bildiğimiz DAĞ lakaplı Júlíus Björnsson (190 kg, 206 cm boy) ise günde 1,5 kilo et yiyor. Yani bu adamlarla biz kendimizi bir mi tutuyoruz ?

Bu neyin egosu? Neyin israfı? Sorarlar adama.

Eğer ben yanlış anlamadıysam, sen 150 gr tavuk Eti'ni 150 gr protein olarak algılamışsın. 150 gr tavukta 40 gr protein vardır hesaplarına buna göre yap istersen

Aslında sorduğum sorunun cevabını sitem ettiğin konunun içerisinde yazmışsın teşekkür ederim
Günde 400-500 gram et yeyince daha mı hızlı kas kütlesi inşa ediliyor ? Ya da sen 106 kg. Arnold musun ? 500 gr. tavuk göğsü 112 gr. protein yapıyor. Hani vücut geliştirmeciler için kilo başı 1,5 - 1,7 gr. protein yeterliydi ? O kadar et yiyen insanlar kaç kilo da sadece 112 gr. etten alıyor, yumurta yemiyor mu ? Yulaf yemiyor mu ? Protein tozu içmiyor mu ?

Kendi açımdan konuşuyorum orta seviye veya başlangıç üstü fitness yapıyorum günde 250 gr tavuk yerim. Kilom 72, günlük 110-120 gr. protein alıyorum. Her şeyin fazlası zarardır.
Arnold (107 kg, 1.87 boy) günde 180-200 gr protein tüketiyor gerisini siz düşünün.
Game of Thrones' dan bildiğimiz DAĞ lakaplı Júlíus Björnsson (190 kg, 206 cm boy) ise günde 1,5 kilo et yiyor. Yani bu adamlarla biz kendimizi bir mi tutuyoruz ?

Merhaba arkadaşlar
Ben telefonda program ile makrolarimi hesaplıyorum buna göre ilerliyorum ancak kafama takılan bir şey var.
Yaklaşık olarak metabolizmam 2000 kalori ben günlük 2700 civarında kalori alıyorum hemen hemen hergün de spor yapıyorum. Kafama takılan (320 gr karbo 160 gr protein 70 gr da yağ almam gerekiyor) karbonhidrat için aldığım besinlerden protein de alıyorum ve ancak bu durumda çok et yememem gerekiyor yoksa protein değerimi asıyorum. Örneğin bugün için sadece öğlen 150 gr tavuk yediğimde tamamlanmış oluyor. Ben karbonhidrat için aldığım besinlerdeki protein değerini hesaba katmamam mi gerekiyor acaba çünkü bakıyorum çoğu insan günde 400-500 gr et yiyorlar ne yapmalıyım?
Bu arada kilom 74 boy 175

Kalori sayiyorsan butun makrolari hesaba dahil etmek mecburiyetindesin. Etin icerisindeki 1 gr proteinde 4 kaloridir, yulafin icindeki 1 gr proteinde 4 kaloridir.
Aldigin proteini fazla ve gereksiz buluyorsan yagi 80 grama cekip, proteini 140'a cekebilirsin, yine ayni kaloriyi yakalarsin.

150 gram cig tavuk etinde 30 gram protein var, pismis 150 gramda ise ortalama 37 / 38 civari. Yani oglene kadar 130 gram protein alman lazim bu mumkun degil, muhtemelen proteini yanlis hesapliyorsun yada sabah 10 tam yumurta falan yiyorsun sanirim kaldi ki o bile 70 gram civari protein yapar. Hesaplarini gozden gecirmeni tavsiye ederim.

valla bende anlamıyorum dostum. adamlar bir paylaşıyor sabah 5 10 yumurta öğlen 250 akşam 250 gr tavuk üste whey + daha neler yiyorlarsa kim bilir :D kendilerini baran kalaycı ile kıyaslıyorlar sanırım. bi videosunda denk gelmiştim 800 gr et yiyormuş günde. adam prof yarışmalara gidiyor bir tutuyorlar :/ antreman konusundada öyle. ünlü birini düşün adam 10 20 yıldır fitness yapıyor yeni başlayan adam gidip adamın 10. yılda yaptığı programla fitnesse başlamaya çalışıyor

Back
Yukarı