DewiLCraFT
Üye
Arkadaslar merhaba bulgur ve bakliyat icin soruyorum ozellikle 150 gr bulgur yedim derken bulgurun cig halini mi pilav olmus halini mi tartacagiz.saygilar
Eyw tesekkur ederimPişmemiş baz alınır. 50 grama göre hesaplamalısın
Bazi hocalar savas cebeci gibi proteini cig karbonhidrati pismis hesaplayin diyor ne dusunuyorsunuz bu konudaCunku her gidanin su tutma kapasitesi farklidir. Bazi pirincler agirliginin 3 kati su emerken bazilari 5 kat falan emebilir. Et urunleri de mesela suyunu saldigi icin hafifler. Belli bir standart yakalanmasi icin pismemis degerleri aliniyor.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu konuyla ilgili forumda bir çok konu var. Arama yapsaydın cevaba ulaşırdın.Bazi hocalar savas cebeci gibi proteini cig karbonhidrati pismis hesaplayin diyor ne dusunuyorsunuz bu konuda
aslında sorma sebebim bazı besinlerde pişmiş çiğ çok fark olmuyor ama bazılarında acaip fark oluyor ondan kaynaklı.bundan sonra hepsinin çiğ olarak ekleyip beslenme programımı tekrar düzenleyeceğim.ayrıca alakasız belki ama 2 ayda 12 kiloya yakın verdim düzgün bir spor ve beslenme düzenim var oranalra dikkat ederek yiyorum lakin karın kaslarını çıkaramadım bir tğrlü %13 lerde takıldı kaldı zorlasan ufaktan belirgin lakin netlik yok uzun süredir böyle hatta arastırdım suyu atmak lazım deniliyor ki deri incelsin lakin su vucuttan nasıl atılır![]()
Yağ oranını biraz daha düşürmen gerekiyor karın kaslarını daha iyi görebilmek için. %10 iyi olacaktır mesela. Kilo verme konusunda da tebrik ederim. Biraz daha zamana ihtiyacın var. Vücudun su tutmasını azaltmak için tuz alımını sınırlayabilirsin örneğin. Diğer seçenek de diüretik kullanmak ya da diüretik etki gösteren bazı besinleri tüketmek. Diüretik kullanmanı önermem bunun yerine bazı sebzeleri kullanabilirsin. Google a "diüretik sebzeler/besinler" yazarak bir çok sonuç görebilirsin ki aralarında tuz alımını azaltmak da yer alıraslında sorma sebebim bazı besinlerde pişmiş çiğ çok fark olmuyor ama bazılarında acaip fark oluyor ondan kaynaklı.bundan sonra hepsinin çiğ olarak ekleyip beslenme programımı tekrar düzenleyeceğim.ayrıca alakasız belki ama 2 ayda 12 kiloya yakın verdim düzgün bir spor ve beslenme düzenim var oranalra dikkat ederek yiyorum lakin karın kaslarını çıkaramadım bir tğrlü %13 lerde takıldı kaldı zorlasan ufaktan belirgin lakin netlik yok uzun süredir böyle hatta arastırdım suyu atmak lazım deniliyor ki deri incelsin lakin su vucuttan nasıl atılır![]()