makinemi serbest ağırlıkmı???

arkadaşlar 7 aydır yapıyorum bu sporu yeni salona başladım başlayalı herşeyimi değiştirdiler. 1 aylık programa soktular o ilk başlayanlara verilenden. daha bir gün yaptım bugün o programı ikiye böldüler bi gün göğüs sırt biceps mide bi gün omuz triceps bacak mide şeklinde olcak dedi ama 7 aydır yapıyorum ve bu bana hiç mantıklı gelmiyor hiç serbest ağırlığa girmiyorum nerdeyse chest presste 4 set yapıyorum sonra 4 set butterfly yapıp sırta geçiyorum sırttada lat pull down ve roving machine yapıp bicepse geçiyorum ordanda direk mideye. omuzda multi omuz press bile yaptırmıyor sadece çift dambıl omuz press yapıp tricepse geçiriyor tricepstede push down yapıp bacağa sokuyor ordanda miğdeye. makinede hiç hissedemiyorum göğüslerimi falan sizce ne yapmalıyım

serbest derim. ama bazı makineler bunun dışındadır. bazı hareketlerde gerçektende makineler harika iş çıkarıyor. mesela kol çalışırken barbell curl hareketini kablolu istasyonda yaparsanız hareketin tamamlanması noktasında bilirsiniz kasta boşalma olabilir. yuk omuzlara cıktığında bu kısımda hareket bitiyor aslında. aynı şekilde aşagıya tam salma esnasındada boyle bu durum. amaaa makinede curl yapınca gerilim ne aşagıda nede yukarıda kaybolmuyor. bunun gibi bazı hareketlerde ben daima makine derim. kollarda makinalardan daha iyi verim aldığımı farkettim. makinayla yorulan bicepslere incline curl yada prone curlle vurulursa (orneğin) harika bir makina- serbest kombinasyonu oluşturuyor. gogus calışmalarındada benzeri sistemi cable cross tamamlıyor bence... iyi çalışmalar..

tabi ki "serbest ağırlıklar" ön planda olmalı...

makina denince , "lat kablo çekiş makinası dışındakiler, leg press " bayağı fantazi gibi...

Valla ben her hareketimi serbest ağırlıkla yapıyorum zaten evde çalışıyorum. Bazı hareketlerde göğsün hiç yanmıyor olabilir bu normaldir bir süre sonra yanmaya başlar çalış devam et. Ama evde çalışmak gibisi yok derim.

ya adam amerikadan cybex die bi markanın makinelerini getirmiş. içi yanmış tabi 70 milyarmı ne harcamış tutturmuş bu makineler açılı özel falan serbest ağırlıktan daha iyi vuruyor diye. yahu bi chest press bide butterfly ile göğüsmü çalışılır allah aşkına?

diğer salonda programım ikiye ayrılıyordu ve şöyleydi ;
1. gün göğüs sırt triceps bacak
bench press 4 set
incline bench press 2 set
incline dumbell press 2 set
çift dumbell yana açış 3 set
cable çapraz çekiş 3 set
barfiks 4 set
lat pulldown 4 set
roving machine 4 set
dips 4 set
push down 4 set
leg extension (ön bacak) 4 set
ve son olarak mide..

2. gün omuz biceps bacak
multi omuz press 4 set
çift dambıl omuz press 3 set
upright roving 4 set
çift dumbell fly 3 set
barbell curl 4 set
incline dumbell curl 4 set
hammer curl 4 set
arka bacak 4 set
ve son olarak mide..

şimdi ise yeni salona başladım ve adamın bana verdiği program şu;
1. gün göğüs sırt biceps bacak
chest press 4 set
butterfly 4 set
lat pulldown 4 set
roving machine 4 set
standing cable curl 4 set
incline dumbell curl 4 set
hammer curl 4 set
ön bacak 3 set
ve mide..

2. gün omuz triceps arka bacak
çift dambıl omuz press 4 set
omuz açış 3 set
push down 4 set
arka bacak 4 set
mide..

bu program çok yetersiz geliyor bana.. kendim program yazmıstım ama adam kabul etmedi bağırındı salonda durmadan bizi hoca yerine koymuyon falan die.. adam ilk defa hocalık yapıyor daha salonu açalı 1 ay falan oldu ve bilgisine hiç güvenmiyorum açıkçası

Neden gunde 4 bolge yada 3 bolge calistirion en iisi senin kenfi ysptiin progrsm bn artik kendim yapiorim 8.aydayim yaza kadar ypicaz bisiler

kendi yaptığım program şöyleydi 1. GÜN GÖĞÜS BICEPS 2. GÜN OMUZ TRICEPS 3.GÜN GÖĞÜS BICEPS 4. GÜN SIRT BACAK bunu hocama göstereyim dedim okumadan biz de zaten sana program vericez ama ilk önce ana kas gruplarını büyütüceksin parçalamana gerek yok hergün her yerini tek hareketle çalıştırıcaksın bir ay snra biz ikiye bölcez günde 3 kasını çalıştırıcaksın 3-4 ay snrada hergüne bir kas grubu çalıştırıcaksın falan dedi. ama benm yazın sonuna kadar vaktim var ve 7 aylık bi adama böyle muamele yapılması çok saçma geldi yeni başlayanlarla aynı kefeye koyuyor beni.

bnde böle bi program uyguluorum gögüsü haftada 2 kere çalıştırıcam ama gögüs çalıştıktan sonra falan 3 gün dinleniorum öle geçiorum hoca demekki sende eksik bişiler görüo ki ondan böle bi program vermiş ama 7 aylık birine ben böle bir program vermezdim benim programım gögüs-biceps dinlenme omuz-triceps dinlenme gögüs-biceps dinlenme sırt-bacak yapıp bitiriorum ii oluo şu an kolumu kaldıramıom

hoca bana süperset yaptırdı ilk başladığımda. sonra bana bu programı verdi. neymiş gücümü ölçmüş onun için bir aylık ilk başlayanlara verdiği programı verdi. chest presse soktu 100 basıyorum multi omuz press 60 triceps push down 50kg. daha ne yapayım anlamıyorumki. bu ilk başlayanlar bir ay içinde benden dahamı güçlü olacaklar çok merak ediyorum açıkçası. hocamın bilgisine hiç güvenmiyorum o yüzden kendi programımı yapıcam

1.GÜN GÖĞÜS BİCEPS

BENCH PRESS 4 SET
İNCLİNE BENCH PRESS 2 SET
İNCLİNE DUMBELL PRESS 2 SET
BUTTERFLY 3 SET
ÇAPRAZ ÇEKİŞ 3 SET
CABLE BİCEPS CURL 4 SET AYAKTA
DUMBELL CURL 4 SET
HAMMER CURL 4 SET
MİDE...

2. GÜN OMUZ TRİCEPS

MULTİ OMUZ PRESS 4 SET
ÇİFT DAMBIL OMUZ PRESS 3 SET
UPRİGHT ROWİNG 4 SET
ÇİFT DAMBIL FLY 4 SET
PUSH DOWN 4 SET
CABLE TRICEPS EXTENSİON 4 SET
DİPS 4 SET
MİDE

3. GÜN GÖĞÜS BICEPS

BENCH PRESS 4 SET
İNCLİNE BENCH PRESS 2 SET
İNCLİNE ÇİFT DAMBIL PRESS 2 SET
BUTTERFLY 2 SET
ÇİFT DAMBIL YANA AÇIŞ 2 SET
CABLE ÇAPRAZ ÇEKİŞ 3 SET
CABLE BICEPS CURL 4 SET OTURARAK
ÇİFT DAMBIL İNCLİNE BİCEPS 4 SET
HAMMER CURL 4 SET

4. GÜN SIRT BACAK

BARFİKS 4 SET
LAT PULLDOWN 4 SET
ROVİNG MACHİNE 2 SET ÜST
ROVİNG MACHİNE 2 SET ALT
CALF 4 SET
ÖN BACAK 4 SET
LEG PRESS 3 SET
ARKA BACAK 4 SET

göğüs ve bicepsim eksik onun için haftada iki gün göğüs biceps yapıcam. yorumlarınızı bekliyorum

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 15:10 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 15:03 ----------

hergün mide çalışıyorum bu arada 3. ve 4. güne yazmayı unutmuşum

herzaman serbest agırlıklar daha iyi

bizim salonda öyle bir alternatif yok makine olarak bi kosu bandları var diger hersey manuel :) bu arada makineden kastın ne oldugunu anladım yani onlar bizim salonda yok :)

kendi yaptığım programı uyguluyorum şimdi makinelerde var tabiki gerek sırt gerek göğüs için ama serbest ağırlığı daha çok seviyorum. benchin yerini chest press tutmaz hiç bi zaman :)

Back
Yukarı