Makina bench press daha verimli ?

her zaman serbest ağırlıkların daha faydalı olduğu söylenir.normal bench de stres yaptığın için gelişmeyi tetikler bu. makinada acaba altında kalırmıyım korkusu yaşamıyorsun.

https://www.bodyforumtr.com/vbforum/nemli-antreman-s-rlar-t34474.html

Bu konuyu ben açmıştım belki incelemek istersin.

Makinede yapılan bench presste eğer makine koltuk ayarını 1cm bile tutturamazsan etki bölgesi karışır ve hiç bir zaman verim alamazsın.Makinede yapılan bench presste etki noktası tek olduğu için çok iyi bir gelişme elde edemezsin.Oysaki, serbest bench presste ağırlığın dengesi sürekli bozulmak isteyeceği için göğüs kaslarına daha fazla etki edicektir.

Yeni başlayanlar serbest bar ile yapılan bench pressi tercih etmeli,ileriki zamanlarda üst göğüs,alt göğüs ayrımına girildiği zaman makine tercih edilmelidir.

Son düzenleme:
UzmanTV'de konuşan Kaya Arslantepe genel anlamda konuşuyor ve amatör topluluğa hitap ediyor, profesyonel anlamda ki görüşleri elbette ki bu şekilde değildir lakin konuşmasını iyi dinleyin, "sakatlanma ihtimalini ortadan kaldırmak" için makine'yi öneriyor.

Halterle ya da diğer ağırlıklarla bench press yapıldığında vücut genel anlamda bir kontrol sağlamaya çalışacağı için sırt bölgesi ve daha irili ufaklı bir çok bölge de bu stres'den nasibini alacaktır. TurTaa ve TEURG'un de belirttiği gibi serbest ağırlıklarla çalışmanın etkisi çok daha fazladır...

Bu teknik ayrıntıyı göz önünde tutarak çalışmanızı şekillendiriniz.

BANA GÖRE,

bench press bu spordaki en tehlikeli harekettir. dolayısıyla makinede yapmak gerekir.
barı göğsünüze ya da boğazınıza düşürdükten sonra, "hareket az bölgeyi vuruyor", "serbest ağırlık daha çok gelişim sağlar" vs.vs. hepsi fasa fiso olur...

BANA GÖRE,

bench press bu spordaki en tehlikeli harekettir. dolayısıyla makinede yapmak gerekir.
barı göğsünüze ya da boğazınıza düşürdükten sonra, "hareket az bölgeyi vuruyor", "serbest ağırlık daha çok gelişim sağlar" vs.vs. hepsi fasa fiso olur...

bende sizin gibi düşünüyorum peki bunu test ettinizmi

Guvenlik ve etki acisindan karsilastirildiginda en uygunu dumbell pressler dir.
Tukendiginizde dumbelleri yana atabilirsiniz, makinaya gore cok daha verimlidir, ustelik ust fazda kollar kapandiginda fly etkisi ile ic gogus kismi da guzel calisir.

Back
Yukarı